Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheekvormen

Hypotheekvormen

Een hypotheek is een lening met onroerend goed als onderpand. Door dit onderpand kan de hypotheekverstrekker (de bank) relatief veilig een groot bedrag uitlenen; als de betalingen niet worden voldaan kan de bank overgaan tot verkoop van het onderpand, om zo toch het uitgeleende bedrag terug te krijgen.

Alle hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen en elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke hypotheekvorm bij je past, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Per hypotheekvorm lichten wij toe wat het inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn. Er staan echter ook hypotheekvormen in ons overzicht die nu niet meer interessant zijn om af te sluiten, vanwege de gewijzigde regels omtrent de hypotheekrenteaftrek. Maar omdat er veel consumenten zijn die nog wel een dergelijke hypotheek hebben, willen we toch graag uitleggen wat deze hypotheken precies inhouden en welke regels er gewijzigd zijn.

Hypotheekrenteaftrek alleen bij annuïteiten-of lineaire hypotheek

Ga je een nieuwe hypotheek afsluiten of je huidige hypotheek verhogen en wil je gebruik blijven maken van de hypotheekrenteaftrek? Sinds 1 januari 2013 kun je alleen nog een annuïteiten- of lineaire hypotheek afsluiten.

Meer interessante pagina's: Hypotheekrente - Startershypotheek

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: woning van Steve Photography/ Shutterstock.com