Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Online hypotheek berekenen

Online hypotheek berekenen

Je bent van plan een nieuwe woning te gaan kopen, een leuke en spannende tijd. En ook wel soms een ingewikkelde tijd waar je de juiste keuzes moet gaan maken qua hypotheek. Waarschijnlijk spoken de onderstaande vragen door je hoofd:

De online hypotheek bereken tools geven een ruwe schatting over welk bedrag je maximale hypotheek is. Dat is handig, om globaal te weten of je droomhuis wel in je financiële situatie past. Maar antwoord op al deze vragen vind je niet bij de online hypotheek bereken tools.

Oriënterend hypotheekgesprek aanvragen

Adviesgesprek in plaats van online hypotheek berekenen

Omdat online tools om de hypotheek berekenen niet de antwoorden geven op al je vragen, adviseren wij je om een onafhankelijke hypotheekadviseur te raadplegen. Het eerste, oriënterende hypotheekgesprek is meestal gratis. Tijdens dit gesprek kijkt de adviseur wat hij/zij voor je kan betekenen en laat je weten hoeveel dit kost. Je betaalt voor het vervolg wel advies- en eventuele bemiddelingskosten, echter kan de hypotheekadviseur beter rekening houden met je persoonlijke situatie dan als je online de hypotheek laat berekenen.

Zo kijkt de hypotheekadviseur naar:

  • Je inkomen
  • Het soort contract dat je bij je werk hebt
  • Of je schulden of spaargeld hebt
  • Of je kinderen hebt waarvoor je kinderopvang moet betalen
  • Of je alimentatie betaalt
  • Of je nu een koopwoning hebt, welke hypotheek je daarvoor hebt en of de woning al is verkocht
  • Of je al een voorlopig koopcontract hebt getekend, zo ja onder welke voorwaarden

Daarnaast kan je ook je toekomstwensen met de adviseur bespreken. Misschien wil je wel vervroegd stoppen met werken, om meer van de wereld te kunnen zien, of heb je een kinderwens. Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op je financiële situatie en helaas niet voldoende worden uitgevraagd als je online de hypotheek gaat berekenen. Uiteindelijk blijft een hypotheek maatwerk en blijft het online hypotheek berekenen een handig maar onvolledig instrument.

Overige belangrijke informatie voor een hypotheek

Nadat de hypotheekadviseur samen met je de wensen en de bovenstaande informatie heeft besproken, kijkt hij/zij welke hypotheekvorm in jouw situatie de beste keus is. Ook wordt er met je besproken wat de hypotheekrentes zijn, krijg je advies over de variabele en rentevast periode en wordt er gekeken of je hypotheek in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie of een Starterslening.

De consequenties als je financiële situatie wijzigt vanwege arbeidsongeschiktheid of werkloosheid neemt de hypotheekadviseur ook met je door. Zo heb je een volledige beeld van de gehele hypotheek, niet alleen wat je maximaal kan lenen. Een hypotheek is immers een grote financiële stap in je leven, het is niet verstandig om daar te luchtig mee om te gaan.

Oriënterend hypotheekgesprek aanvragen

Meer interessante pagina's: Lineaire hypotheek Hypotheek voor zzp'er - Met studieschuld hypotheek afsluiten - Hypotheek met restschuld

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Online hypotheek berekenen van Nito/Shutterstock.com