Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wie leent het meest?

Wat denk je, wie zou het meest lenen? Ouderen of jongeren, gezinnen met kinderen of zonder kinderen? En in welke regio wordt het meest geleend? Uit het Nationale Leenonderzoek van Geldshop blijkt dat in Flevoland 71% vaker een lening wordt aangevraagd dan het gemiddelde in Nederland. In Friesland wordt het minst geleend. Het hoogste bedrag wordt geleend door 51 tot 64-jarigen: gemiddeld lenen ze € 21.000.

Gezinnen met kinderen lenen meer dan zonder kinderen

Jongeren tussen de 18 en 30 jaar doen het grootst aantal leenaanvragen, toch is het gewenste leenbedrag ten opzichte van alle overige leeftijdscategorieën het laagst: gemiddeld € 8.400. Qua gezinssamenstelling vragen gezinnen met kinderen het hoogste bedrag: gemiddeld € 20.730. Dit is bijna het dubbele van wat alleenstaanden zonder kinderen aanvragen. Alleenstaanden met kinderen vragen gemiddeld het laagste leenbedrag aan: € 10.678.  

Besparen op je lening

We hebben al veel mensen uit verschillende regio’s en leeftijdsklasse geholpen met het besparen op de lopende leningen of kredieten. Heb je een lening lopen? Laat onze kredietadviseurs kosteloos kijken of ze je kunnen helpen hierop te besparen. En wellicht kunnen ze er ook voor zorgen dat je lening(en) eerder zijn afgelost. Prettig geregeld.

Ga terug naar de leningen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 

 

Afbeelding: Wie leent het meest van Guroldinneden/ Shutterstock.com