Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gids algemene informatie mobiel

Nieuws over mobiele telefonie
Wilt u op de hoogte zijn van de actuele nieuwtjes over alles op het gebied van mobiele telefonie? Dan bent u op ons nieuwsoverzicht op de juiste adres. Bekijk hier het actuele nieuws.

Internet, bellen en sms
De drie functies van een mobiele telefoon zijn bellen, sms’en en tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel voor velen: de mogelijkheid om op internet te kunnen via de mobiele telefoon. Alles over bellen& sms’en leest u hier en informatie over internet op een mobiele telefoon vindt u hier.

Netwerken, dekkingen en providers
Om te kunnen bellen, sms’en en internetten maakt uw mobiele telefoon gebruik van een netwerk. U neemt hiervoor diensten af bij een provider, waarbij een provider zelf een netwerk heeft of gebruikt maakt van een netwerk van een andere provider. Alles over de netwerken en de dekkingen van mobiele telefonie leest u hier, informatie over de providers vindt u hier. 

Soort abonnement, toestel en besturingssysteem
Sim- only, een abonnement met toestel of pre-paid: er zijn verschillende mogelijkheden wat het kiezen lastig kan maken. Lees hier meer informatie over de verschillende vormen. Daarnaast kunt u kiezen voor een smartphone, een ‘gewone’ mobiel of een seniorentelefoon. Meer informatie daarover vindt u hier. En voor smartphones zijn er, net als voor computers, meerdere besturingssystemen. Lees meer over de besturingssystemen hier. 

Geschiedenis en toekomst
Het lijkt alweer lang geleden dat de eerste mobiele telefoon is ontwikkeld, echter is dat niet eens zo heel lang geleden. Hoe de geschiedenis van de mobiele telefoon is verlopen leest u hier. Wat de toekomst te bieden heeft is op sommige vlakken lastig te voorspellen. Maar op het gebied van mobiele telefonie zijn er wel trends en nieuwe technologieën zichtbaar. Bekijk de toekomstvoorspellingen hier.