Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheek afsluiten met BKR registratie

Hypotheek afsluiten met bkr

Het Bureau Kredietregistratie (BKR) te Tiel registreert nagenoeg alle leningen die je afsluit. Hierin staat vermeld hoe hoog de leningen zijn en of je tijdig hebt betaald. De hypotheekverstrekker zal dit dan ook raadplegen voordat ze je een hypotheek verstrekken. Of je een hypotheek kunt afsluiten met BKR registratie hebben wij voor je uitgezocht.

Hypotheegesprek

Hypotheek met BKR registratie afsluiten mogelijk?

Een hypotheek met BKR afsluiten is gelukkig niet altijd onmogelijk. Als je een hypotheek aanvraagt bekijkt de hypotheekverstrekker hoe je geregistreerd staat in het BKR. Er wordt namelijk bijgehouden welke leningen je hebt lopen en of je deze tijdig betaalt. Aan de hand van de codering die achter je naam staat bepaalt de hypotheekverstrekker om je wel, of niet een hypotheek aan te bieden.

Hypotheek met positieve BKR

Er staan ontzettend veel mensen geregistreerd bij het BKR. Daarvan staat een groot deel positief geregistreerd. Een positieve BKR registratie levert bij de aanvraag van een hypotheek in principe geen problemen op. Een positieve BKR registratie betekent namelijk dat je wel leningen of financiële contracten hebt, maar deze netjes aflost. Heb je echter een betalingsachterstand gehad, dan kan het wel problemen opleveren.

De BKR coderingen en een hypotheek

Er zijn in verschillende BKR coderingen. Een hypotheek met BKR is mogelijk bij een positieve codering. Heb je een betalingsachterstand onverhoopt opgelopen van 3 maanden? Dan krijg je een A-codering achter je naam. Deze BKR codering maakt het al moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Heb je de achterstand hersteld? Dan wordt de A-codering vervangen door de code H. Sommige banken kijken dan alsnog of ze de hypotheek willen verstrekken.

Er zijn ook zwaardere bijzonderheidscoderingen in het BKR:

  • Code SH: er is een oplopende schuld
  • Code 1: er is een regeling getroffen zodat je de lening kunt afbetalen
  • Code 2: je hebt nog steeds een openstaand bedrag te betalen aan de schuldeiser
  • Code 3: om de schuld af te lossen is er minimaal 250 euro betaald
  • Code 4: de schuldenaar is onvindbaar
  • Code 5: deze code geeft aan dat er een tijdelijke betaalregeling is. Wanneer de betalingsachterstand is betaald wordt deze codering verwijderd.

Deze zwaardere coderingen zorgen ervoor dat er geen hypotheekverstrekker is die je een hypotheek wil aanbieden. Pas als je de schuld volledig hebt betaald en de melding uit het BKR is gehaald, kun je in aanmerking komen voor een hypotheek. De codering wordt 5 jaar nadat je de lening volledig hebt afgelost verwijderd. Je kunt dus niet altijd een hypotheek met BKR registratie krijgen, ook niet als je de lening al hebt afgelost.

Welke leningen worden er in het BKR geregistreerd?

De leningen die door de geldverstrekkers in het BKR worden geregistreerd zijn:


Hypotheek met BKR registratie: lening bepaalt wel maximale hoogte

Een hypotheek met BKR registratie is dus mogelijk, echter kijkt de hypotheekverstrekker ook naar de hoogte van de lening. Hoe hoger de leningen, hoe minder hoog het hypoheekbedrag is dat je kunt lenen.

NHG hypotheek en BKR registratie

Heb je jouw woning noodgedwongen moeten verkopen en had je de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Als de schuld is kwijtgescholden word je toch in het BKR geregistreerd. Als je in de toekomst weer een woning wilt kopen dan zijn er we mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek met NHG. 

Hypotheegesprek

Meer interessante pagina's: Alles over hypotheken - Hypotheek oversluiten - Hoeveel kan ik lenen voor een huis? - Kosten hypotheek oversluiten - Maandlasten laten berekenen - Waaruit bestaan de hypotheeklasten? - Kosten hypotheekadviesGa terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Hypotheek afsluiten met BKR registratie van Lakov Filimonov/Shutterstock.com