Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheek afsluiten met BKR registratie

Het Bureau Kredietregistratie (BKR) te Tiel registreert nagenoeg alle leningen die u afsluit. Hierin staat vermeld hoe hoog de leningen zijn en of u tijdig heeft betaald. De hypotheekverstrekker zal dit dan ook raadplegen voordat ze u een hypotheek verstrekken. Of u een hypotheek kunt afsluiten met BKR registratie hebben wij voor u uitgezocht.

Hypotheek met BKR registratie afsluiten mogelijk?

Een hypotheek met BKR afsluiten is gelukkig niet altijd onmogelijk. Als u een hypotheek aanvraagt bekijkt de hypotheekverstrekker hoe u geregistreerd staat in het BKR. Er wordt namelijk bijgehouden welke leningen u heeft lopen en of u deze tijdig betaalt. Aan de hand van de codering die achter uw naam staat bepaalt de hypotheekverstrekker om u wel, of niet een hypotheek aan te bieden.

Hypotheek met positieve BKR

Er staan ontzettend veel mensen geregistreerd bij het BKR. Daarvan staat een groot deel positief geregistreerd. Een positieve BKR registratie levert bij de aanvraag van een hypotheek in principe geen problemen op. Een positieve BKR registratie betekent namelijk dat u wel leningen of financiële contracten heeft, maar deze netjes aflost. Heeft u echter een betalingsachterstand gehad, dan kan het wel problemen opleveren.

De BKR coderingen en een hypotheek

Er zijn in verschillende BKR coderingen. Een hypotheek met BKR is mogelijk bij een positieve codering. Heeft u een betalingsachterstand onverhoopt opgelopen van 3 maanden? Dan krijgt u een A-codering achter uw naam. Deze BKR codering maakt het al moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Heeft u de achterstand hersteld? Dan wordt de A-codering vervangen door de code H. Sommige banken kijken dan alsnog of ze de hypotheek willen verstrekken.

Er zijn ook zwaardere bijzonderheidscoderingen in het BKR:

  • Code SH: er is een oplopende schuld
  • Code 1: er is een regeling getroffen zodat u de lening kunt afbetalen
  • Code 2: u heeft nog steeds een openstaand bedrag te betalen aan de schuldeiser
  • Code 3: om de schuld af te lossen is er minimaal 250 euro betaald
  • Code 4: de schuldenaar is onvindbaar
  • Code 5: deze code geeft aan dat er een tijdelijke betaalregeling is. Wanneer de betalingsachterstand is betaald wordt deze codering verwijderd.

Deze zwaardere coderingen zorgen ervoor dat er geen hypotheekverstrekker is die u een hypotheek wil aanbieden. Pas als u de schuld volledig heeft betaald en de melding uit het BKR is gehaald, kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek. De codering wordt 5 jaar nadat u de lening volledig heeft afgelost verwijderd. U kunt dus niet altijd een hypotheek met BKR registratie krijgen, ook niet als u de lening al heeft afgelost.

Welke leningen worden er in het BKR geregistreerd?

De leningen die door de geldverstrekkers in het BKR worden geregistreerd zijn:


Hypotheek met BKR registratie: lening bepaalt wel maximale hoogte

Een hypotheek met BKR registratie is dus mogelijk, echter kijkt de hypotheekverstrekker ook naar de hoogte van de lening. Hoe hoger de leningen, hoe minder hoog het hypoheekbedrag is dat u kunt lenen.

NHG hypotheek en BKR registratie

Heeft u uw woning noodgedwongen moeten verkopen en had u de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Als de schuld is kwijtgescholden wordt u toch in het BKR geregistreerd. Als u in de toekomst weer een woning wilt kopen dan zijn er we mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek met NHG. 

Meer interessante pagina's: Alles over hypotheken - Hypotheek oversluiten - Hoeveel kan ik lenen voor een huis? - Kosten hypotheek oversluiten - Maandlasten laten berekenen - Waaruit bestaan de hypotheeklasten? - Kosten hypotheekadviesGa terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Hypotheek afsluiten met BKR registratie van Lakov Filimonov/Shutterstock.com