Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer eigenaren verzekeren hun elektrische fietsen, gemiddelde premie blijft stabiel

Volgens marktonderzoeksbureau Multiscope zijn eigenaren van elektrische fietsen steeds vaker geneigd hun fiets te verzekeren. In 2023 werd voor maar liefst €621 miljoen aan verzekeringen afgesloten, een stijging van €71 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Redenen voor verzekering en gemiddelde premies

Ongeveer 62% van alle eigenaren van elektrische fietsen heeft hun tweewieler verzekerd. Gemiddeld betalen zij €14 per maand voor deze verzekering, een bedrag dat onveranderd is gebleven ten opzichte van voorgaande jaren. De voornaamste reden om een verzekering af te sluiten is de vrees voor diefstal, aangezien 6% van de e-bike eigenaren al eens geconfronteerd is met diefstal.

Verzekeringen per fietssoort en verzekeringsaanbieders

Vooral eigenaren van elektrische hybridefietsen sluiten vaak een verzekering af, waarbij meer dan twee op de drie van dit type fietsen verzekerd is. Fatbikes, hoewel minder vaak verzekerd, vereisen gemiddeld de hoogste premie van €23 per maand. Hoewel sommige verzekeraars, zoals de ANWB en Univé, gestopt zijn met het verzekeren van fatbikes vanwege het verhoogde diefstalrisico, blijven veel eigenaren hun e-bikes verzekeren bij dergelijke aanbieders.