Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheek oversluiten kan maandlasten flink verlagen

In het laatste kwartaal van 2015 hebben flink wat huizenbezitters hun hypotheek overgesloten naar een hypotheek met een lagere hypotheekrente. Meestal staat er wel een boete op het oversluiten van de hypotheek naar een andere aanbieder, maar voor veel mensen kan dat wel uit.

Volgens Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker, is oversluiten vooral interessant voor huizenbezitters bij wie de rentevastperiode binnen twee jaar afgelopen zou zijn. De boetes zijn dan relatief laag en wegen niet op tegen de lagere maandlasten; de hypotheekrente staat nu rond de twee procent, terwijl dat een jaar of acht geleden nog rond de vijf procent was.

Er werden in het laatste kwartaal van 2015 ook veel nieuwe hypotheken afgesloten, omdat men toen nog 103 procent van de koopsom kon lenen. Per 1 januari 2016 is dat verlaagd  naar 102 procent. Toch heeft dit niet geleid tot de verwachte ‘eindejaarspiek’. 

Wilt u uw hypotheek oversluiten, of een nieuwe hypotheek afsluiten? Maak een afspraak met een onafhankelijke adviseur, het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos. 

Bron: NOS.nl - 21 januari 2016

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Hypotheek oversluiten kan maandlasten flink verlagen van M2K7/Shutterstock.com