Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorwaarden acceptatie hypotheek

Voorwaarden acceptatie hypotheek

Voordat je een hypotheek afsluit, bekijk je samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur verschillende hypotheekoffertes. Als je ze goed bekeken en vergeleken heeft, kies je de hypotheek die het beste bij je past. Jouw adviseur dient vervolgens een hypotheekaanvraag in bij de desbetreffende hypotheekverstrekker. Deze heeft diverse documenten nodig voordat hij je de hypotheek kan geven. Klik hier voor een overzicht van de documenten die hypotheekverstrekker nodig heeft.

Acceptatie van de hypotheek

De hypotheekverstrekker beoordeelt vervolgens of je de hypotheek van je keuze krijgt. Hierbij kijkt hij in eerste instantie naar jouw bruto-inkomen. Daarnaast controleert de hypotheekverstrekker je betalingsverleden; hoe sta je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Ook het taxatierapport en je persoonlijke omstandigheden worden meegenomen in de hypotheekaanvraag. Op deze manier probeert de hypotheekverstrekker (de bank) in te schatten welk risico hij loopt als je een hypotheek afsluit. Als de bank inschat dat het risico te groot is, bijvoorbeeld omdat je een negatieve registratie heeft bij het BKR, dan kan je hypotheekaanvraag geweigerd worden.

Koopakte en hypotheekakte tekenen bij notaris

Als je hypotheekaanvraag geaccepteerd wordt, dan wordt de notaris hierover ingelicht. Bij de notaris teken je de koopakte van je nieuwe huis en de hypotheekakte. Het tekenen van deze laatste akte wordt ook wel ‘het passeren van de hypotheek’ genoemd.

Meer interessante pagina's: Alles over hypotheken - Hypotheek voor zzp'er - Garant staan voor hypotheek 

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage
 

 

Afbeelding: Voorwaarden acceptatie hypotheek van Andrey_Popov/ Shutterstock.com