Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wat zorgt voor verlaging maximale hypotheek?

Voordat je geld voor een hypotheek van een geldverstrekker kunt lenen, kijken de geldschieters eerst of je bij Bureau Krediet Registraties (BKR) staat vermeld of ergens anders betaalverplichtingen hebt lopen. Er zijn diverse hypotheekverlagende verplichtingen. Het is van belang dat je die kent.

Sinds januari 2017 is er veel veranderd met betrekking tot BKR-registraties. Een dergelijke registratie komt voor, wanneer een lening wordt afgesloten. Waar voor 2017 alleen leningen werden geregistreerd van 500 euro tot 175.000 euro, met een looptijd langer dan drie maanden, is dat veranderd naar leningen vanaf 250 euro, met een looptijd langer dan een maand. Zo wordt een abonnement met een mobiele telefoon, die een waarde heeft van 250 euro of meer, binnen het abonnement, geregistreerd bij BKR. Dat zorgt voor een lagere hypotheek, die daardoor soms duizenden euro's lager kan uitvallen.

Private lease

Wat veel mensen niet weten, is dat ook private lease, in tegenstelling tot leasen via werk, bij BKR geregistreerd wordt. Van het leasebedrag wordt 65 procent als lening aangemerkt. Geldverstrekkers nemen 2 procent van dit bedrag mee als financiële verplichting, waardoor je hypotheek lager wordt.

Meer factoren

Het is belangrijk ervan bewust te zijn wat je maximale hypotheek negatief kan beïnvloeden. Meer factoren, zijn:

  • Rood staan op je betaalrekening. Zelfs de mogelijkheid tot rood staan heeft al invloed. Je kunt immers van de optie gebruik maken.
  • Creditcard gespreid terug betalen. Dit wordt als lening gezien.
  • Studieschuld. Deze wordt niet geregistreerd bij BKR, maar kan wel invloed hebben op je maximale hypotheek.
  • Leningen en kredieten bij derden.
  • Voortdurende erfpacht. Dit is erfpacht, waarvoor je moet betalen. Eeuwigdurende erfpacht is reeds afgekocht.
  • Partneralimentatie. Dit geld wordt van je inkomen afgetrokken, waardoor je maximale hypotheek lager uitvalt.