Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Stijgende huizenprijzen in heel Europa

Huizenprijzen europa

De zorgpremie gaat omhoog, energie lijkt onbetaalbaar te worden en ondertussen denderen de huizenprijzen maar door. Het leven wordt steeds duurder en dat merken we niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, waar ook alle huizenprijzen blijven stijgen. In sommige landen wat harder dan anderen.

Alleen in Cyprus is de huizenprijs afgelopen jaar met ongeveer 5 procent gedaald, de rest van Europa heeft de huizenprijs zien stijgen. Nederland valt net buiten de top 5 van de hoogste stijgingen in 2021 in de EU met maar liefst 12.8 procent. In Estland zijn de huizenprijzen het hardst gestegen (16.1 procent). Een volledig overzicht van de huizenprijzen in Europa zie je hieronder.

 

Huizenprijzen in Europa

Bron: Nu.nl

Uit de cijfers blijkt dat in heel Europa de huizenprijzen alleen maar toe blijven nemen. Goed nieuws voor de huizenbezitter, maar somber nieuws voor starters of huurders. Hoogleraar economie Dirk Bezemer zegt tegen de NOS: “Prijsstijgingen van bijna 20 procent zijn ongelooflijk. Dat kan niet nog een paar jaar zo door blijven gaan, op een gegeven moment gaat het sowieso afvlakken. En het is ook gewoon mogelijk dat er een daling komt.” Op dit moment zijn de hoge hypotheken een van de grootste oorzaken van de stijgende huizenprijzen. Dit is een landelijk probleem, maar wordt door de Europese Centrale Bank niet aangepakt. De ECB houdt de hypotheekrente nog laag de komende tijd.