Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lagere hypotheekgrens per 1 juli

Vereniging Eigen Huis heeft bekend gemaakt dat huizenkopers per 1 juli een minder hoge hypotheek kunnen krijgen dan voor die tijd. Vanaf dan geldt voor alle nieuwe hypotheken met een hypotheekrente onder de 3,5 procent een lagere maximale hypotheek. Bovendien daalt de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per 1 juli.

Grens Nationale Hypotheek Garantie daalt na 1 juli

Huizenkopers die na 1 juli een hypotheek afsluiten met een rente lager dan 3,5 procent, kunnen ongeveer vijf procent minder lenen. Deze vijf procent is een gemiddelde, want het precieze bedrag is afhankelijk van het inkomen. De NHG-grens daalt dan bovendien van 265.000 euro naar 245.000 euro. Dat betekent dat een huis waarvoor u een hypotheek met NHG wilt dan niet meer dan 231.132 euro mag kosten, als alle bijkomende kosten ook meegefinancierd moeten worden.

Regel voor 1 juli uw hypotheekofferte

Onze tip is dan ook dat u voor 1 juli een oriënterend hypotheekgesprek aanvraagt, want offertes die voor die tijd zijn afgegeven, vallen nog onder de huidige regels. U kunt nu bijvoorbeeld nog NHG krijgen op een hypotheek tot maximaal 265.000 euro. Vraag hier een oriënterend hypotheekgesprek aan.

Bron: AD.nl- 27 maart 2015

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: lagere hypotheekgrens van BLACKDAY/ Shutterstock.com