Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kopen op afbetaling en online shoppen populair

Als je iets via internet koopt, kun je dit ook doen op afbetaling. Het product heb je snel in huis, maar je betaalt dan in termijnen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer Nederlanders vanaf 12 jaar online winkelen. Veel webwinkels bieden kopen op afbetaling aan.

In 2017 heeft ruim 76 procent van de Nederlanders vanaf 12 jaar weleens iets online gekocht. Vijf jaar ervoor was dit nog maar 64 procent. Er zijn diverse voordelen van online shoppen te noemen: je vergelijkt gemakkelijk prijzen van verschillende aanbieders, je hoeft geen rekening te houden met openingstijden en je kunt thuis blijven, terwijl je je aankoop doet.

Ook boodschappen online

Uit een eerder onderzoek van CBS bleek dat Nederlanders ook steeds vaker hun boodschappen via internet doen. Meer dan een kwart van de bevolking kocht vorig jaar al levensmiddelen online. Vijf jaar daarvoor deed nog maar 7 procent van de mensen dat. En wist je dat het totale aankoopbedrag van winkelen via internet ook gestegen is?

Betalen in termijnen 

Je kunt bij veel webwinkels je aankoop in termijnen of achteraf betalen. Als je dat doet, sluit je een lening of krediet af. Je hebt dan met de verkoper afgesproken binnen welke termijn de koopprijs en de rente betaald moeten zijn, wanneer de periodieke betalingen plaatsvinden en welk bedrag er wordt betaald. De rente voor deze kredieten bedragen vaak 14%! Heb je (onlangs) iets op afbetaling gekocht? Dan kan een andere lening goedkoper zijn. Dat komt door het rentepercentage. Het loont wellicht om lopende webshopleningen over te sluiten naar een persoonlijke lening (dan leen je alleen het bedrag dat je nodig hebt) of doorlopend krediet (hiermee sluit je een kredietlimiet af waarbinnen je geld op kunt nemen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt). Vergelijk diverse kredietverstrekkers met elkaar, zodat je zeker weet dat je de beste deal ontvangt.

Onze kredietspecialisten helpen je graag bij het bekijken van de mogelijkheden om je verzendhuiskredieten of lopende leningen over te sluiten.