Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheken voor zzp’ers

Banken hebben een nieuwe doelgroep gevonden: de zzp’er. Tegenwoordig kun je ook als zelfstandige zonder personeel een hypotheek afsluiten, hoewel iedere bank daar wel zijn eigen regels voor heeft.

Zzp’ers kunnen voor hun hypotheek terecht bij Knab (een online bank en onderdeel van Aegon), bij de ABN Amro, de ING en de Rabobank. Bij alle banken geldt dat je meer kunt lenen naarmate je langer zzp’er bent en alle banken willen graag jaarrekeningen of nettowinstcijfers zien om het risico in te schatten.

Jaarcijfers en nettowinsten belangrijk voor hypotheek

Bij Knab geldt bijvoorbeeld dat zzp’ers die twee jaar zelfstandig zijn, 85 procent van de koopwaarde van het huis kunnen lenen. Dit percentage stijgt met ieder jaar dat de ondernemer zijn eigen bedrijf heeft en uiteindelijk kunnen ook zzp’ers bij Knab maximaal 103 procent van de waarde van het huis lenen. De ABN Amro heeft een gelijksoortige regeling, de ING kijkt naar de gemiddelde nettowinst van de afgelopen drie jaar en de Rabobank kijkt naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar.

Kortom, er zijn zeker mogelijkheden voor zzp’ers, ook voor diegenen die nog maar een jaar zelfstandige zijn. Het loont echter wel om met verschillende banken in gesprek te gaan, om uit te zoeken welke bank de meest geschikte hypotheek heeft en aan welke hypotheekeisen je wel en niet kunt voldoen.

Vraag hier een vrijblijvend hypotheekgesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur aan, deze kan voor u kijken wat uw mogelijkheden zijn en u voorzien van deskundig advies. 

Bron: RTLnieuws.nl- 10 november 2015

Meer interessante pagina's: Hypotheek voor zzp'er - Alles over hypotheken

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar Consumind Finance homepage

Afbeelding: hypotheek voor ZZP'ers van KucherAV/ Shutterstock.com