Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheekrente onder één procent


De rente voor een hypotheek voor tien jaar vast, met Nationale Hypotheekgarantie, is voor het eerst tot onder de één procent gezakt: 0,99 procent. Momenteel wordt nog een kwart van de NHG-hypotheken voor tien jaar afgesloten. Toch worden ook rentevaste periodes van twintig of dertig jaar populairder.

Huizenkopers, die kiezen voor een lange rentevaste periode, zijn niet eerder zo goedkoop uit geweest. Volgens Van Bruggen Adviesgroep ligt de hypotheekrente voor dertig jaar vast gemiddeld onder de 2 procent. Twintig jaar vast stijgt nog steeds in populariteit. Dit komt onder meer omdat de verschillen tussen de rentevaste perioden steeds kleiner worden en omdat men de keuze voor dertig jaar vast een vorm van oververzekeren vindt.

Invloed

Oversluiters profiteren ook graag mee met de lage rente en huizenbezitters sluiten hun hypotheek daarom nog steeds massaal over.
Wellicht is je WOZ-waarde van je huis al bekend of krijg je die binnenkort op de deurmat. Deze waarde heeft invloed op de hypotheekrente. Als je woning in waarde stijgt, heb je een lagere schuld. Veel banken bieden in dat geval een korting op de hypotheekrente aan.