Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hogere hypotheek voor starters

Vanaf 2018 mogen starters meer gaan lenen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te kunnen sluiten. De VVD, CDA, D66 en ChristenUnie eisen dat er voor deze groep een uitzondering wordt gemaakt nu de regels voor een hypotheek nog meer worden aangescherpt.

Uitzondering voor starters

De regeringspartijen willen dat mensen met een NHG-hypotheek alsnog 101% mogen lenen in plaats van 100%. Het gevolg van de maximale hypotheek is dat bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten, volledig uit eigen zak betaalt moeten worden. Er wordt dan ook gevreesd dat starters door deze maatregel worden ontmoedigd om alsnog een hypotheek met NHG af te sluiten.

Voor deze extra zekerheid betaal je als starter wel een eenmalige premie van 1% van de woningwaarde. Deze ene procent willen de coalitiepartijen mee laten financieren en eventueel fiscaal aftrekbaar maken bijvoorbeeld bia een aanvullende lening die wordt afgelost uit het rente voordeel van de NHG. Daarnaast wordt er gekeken of de NHG-premie verlaagd kan worden, deze is tijdens de crisis verdubbeld.

Meer informatie over de NHG en een hypotheek?

Ga jij voor het eerst een huis kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Wij brengen je kosteloos en vrijblijvend in contact met een onafhankelijke hypotheek adviseur bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je de juiste informatie ontvangt en hoef je zelf niet meer op zoek naar de juiste hypotheekadviseur.