Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hoera! De starterslening blijft bestaan

Goed nieuws voor starters op de hypotheekmarkt: de starterslening, voor kopers die zelf niet voldoende hypotheek kunnen krijgen voor hun eerste huis, blijft bestaan! Dus ook jij kan in 2017 nog in aanmerking komen voor deze gunstige leenvorm. Afgelopen woensdag werd dit bekend gemaakt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Ook verplicht aflossen op starterslening

Door de aangescherpte hypotheekregels, namelijk het verplicht aflossen op leningen, voldeed de starterslening niet meer. De lening is namelijk de eerste 3 jaar rente- en aflossingsvrij én fiscaal aftrekbaar. Handig, voor als je als starter net een beetje tekort komt om een woning te kopen. Vooral omdat je als starter verwacht dat je inkomen de komende jaren stijgt, zodat je de hypotheeklasten makkelijker kan betalen.  

Op de starterslening was een uitzondering voor het aflossen van 3 jaar gemaakt; deze uitzondering loopt eind dit jaar af. Hierdoor leek het vanaf volgend jaar einde verhaal voor de starterslening. Als starter kan je opgelucht ademhalen; er is een nieuwe constructie voor de starterslening bedacht.

Starterslening in pakket met combinatielening

De starterslening, die wordt verstrekt vanuit gemeenten, provincies en woningcorporaties, wordt toegevoegd aan de combinatielening. Vanuit de combinatielening wordt de verplichte aflossing betaald, zodat de starterslening voldoet aan de aflossingseis. De starterslening blijft de eerste 3 jaar maandlastenvrij.

Ben je van plan binnenkort je eerste huis te kopen? Er zijn naast de starterslening ook andere manieren, om toch de woning van je dromen te kunnen kopen. We hebben ze voor je op een rij gezet. 

Meer interessante pagina's: Garant staan voor hypotheek - Met studieschuld hypotheek afsluiten? - Checklist kopen of huren

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage


 

Afbeelding: starterslening blijft bestaan van Rido/ Shutterstock.com