Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Afsluiten hypotheek vaker via tussenpersoon

Afsluiten hypotheek vaker via tussenpersoonVoorheen gingen consumenten vaak naar de bank wanneer ze een hypotheek af wilden sluiten. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor een tussenpersoon. Dat meldt Nu.nl op basis van een onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag 3 oktober publiceerde. Consumind werkt samen met de Van Bruggen Adviesgroep, een tussenpersoon die u kan helpen bij de keuze voor een hypotheek.

Volgens de AFM wordt ongeveer 60 procent van de hypotheken via een intermediair afgesloten. Hiervan maakt 41 procent gebruik van een tussenpersoon, 40 procent van een bank en 19 procent van een hypotheekwinkel. Het is voor het eerst dat er meer mensen gebruik maken van een tussenpersoon dan van een bank. In 2010 voerde nog 63 procent van de consumenten die via een intermediair een hypotheek afsloten een gesprek met een bank.

Wilt u een hypotheek afsluiten of loopt uw rentevast periode binnenkort af? Dan kunt u via Consumind een afspraak inplannen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Meer interessante pagina's: Hypotheek afsluiten via onafhankelijke adviseur - Wat kan ik aan hypotheek krijgen? - De goedkoopste hypotheek vinden

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: Afsluiten hypotheek vaker via tussenpersoon van G-stockstudio/ Shutterstock.com