Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips lenen

1. Rente verlagen van uw huidige leningen

Consumind Finance biedt u een mogelijk lagere rente aan voor uw huidige leningen. Er wordt voor u onderhandelover het rentepercentage dat uw huidige geldverstrekker hanteert. Dit kost u niets, maar u kunt er wel veel mee besparen! Vul hier uw gegevens in en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

2. Probeer eerst te sparen, voordat u een lening afsluit

Kunt u de lening die u wilt afsluiten wel aflossen? U kunt testen of u iedere maand het aflossingsbedrag kunt missen, door dit drie maanden lang opzij te zetten. Lukt dat? Dan kunt u de lening waarschijnlijk wel aflossen. Lukt dat niet? Dan is een lening afsluiten niet zo verstandig, want dan lukt afbetalen misschien ook niet.

3. Controleer uw bankafschriften

Bekijk regelmatig uw bankafschriften. Kloppen de bedragen die zijn afgeschreven? Zijn uw betaalopdrachten goed doorgevoerd? Soms wordt er ten onrechte een afschrijving gedaan, of er wordt een te hoog bedrag afgeschreven. Het zou jammer zijn als u dit niet in de gaten heeft en dus te veel betaalt.

4. Betaal direct rekeningen

Heeft u een rekening binnen gekregen? Zorg er dan voor dat u deze zo snel mogelijk betaalt, of doe op een vast moment in de week of maand uw administratie. Dan kunnen er nooit rekeningen blijven liggen, met alle bijkomende kosten van dien!

5. Slaap er een nachtje over

Heeft u iets gezien dat u graag wilt? Slaap er eerst een nachtje over voordat u het aanschaft. Misschien vindt u het de volgende dag niet zo’n goed idee meer en dan heeft u tenminste geen geld uitgegeven aan een bevlieging.

6. Maak een begroting voordat u een lening afsluit.

Bent u van plan een nieuwe lening af te sluiten? Maak dan een begroting van uw inkomsten en uitgaven. Dan heeft u overzicht en dan weet u of u genoeg geld overhoudt om de lening en bijkomende rente af te lossen.

7. Houd de looptijd van de lening zo kort mogelijk

Zorg dat u geen lening afsluit met een langere looptijd dan dat u het product gebruikt. Stel dat u een wasmachine wilt kopen en u verwacht dat u daar tien jaar mee doet. Sluit dan een lening af die niet langer loopt dan die tien jaar (en het liefste korter), zodat u de lening in ieder geval heeft afgelost als u toe bent aan een nieuwe machine.

8. Leen liever niet via klantenkaarten, thuiswinkelorganisaties en creditcards

Lenen via klantenkaarten, creditcards of thuiswinkelorganisaties is duur! Dit komt omdat ze geld uitlenen tegen de hoogst toelaatbare rentes en die zijn fors hoger dan de gebruikelijke rentes op leningen. U kunt dan beter een lening afsluiten met een lagere rente, of eerst sparen voordat u iets koopt.

Wilt u nog meer bespaartips lezen? We hebben ook bespaartips voor energie, internet, vaste telefonie en bellen, bespaartips voor mobiele telefonie en hypotheken

Ga terug naar de lenen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

 

 

Afbeelding: bespaartips voor leningen van Jakub Krechowicz/Shutterstock.com