Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorwaarden acceptatie hypotheek

Voorwaarden acceptatie hypotheekVoordat u een hypotheek afsluit, bekijkt u samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur verschillende hypotheekoffertes. Als u ze goed bekeken en vergeleken heeft, kiest u de hypotheek die het beste bij u past. Uw adviseur dient vervolgens een hypotheekaanvraag in bij de desbetreffende hypotheekverstrekker. Deze heeft diverse documenten nodig voordat hij u de hypotheek kan geven. Klik hier voor een overzicht van de documenten die hypotheekverstrekker nodig heeft.

Acceptatie van de hypotheek

De hypotheekverstrekker beoordeelt vervolgens of u de hypotheek van uw keuze krijgt. Hierbij kijkt hij in eerste instantie naar uw bruto-inkomen. Daarnaast controleert de hypotheekverstrekker uw betalingsverleden; hoe staat u geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Ook het taxatierapport en uw persoonlijke omstandigheden worden meegenomen in de hypotheekaanvraag. Op deze manier probeert de hypotheekverstrekker (de bank) in te schatten welk risico hij loopt als u een hypotheek afsluit. Als de bank inschat dat het risico te groot is, bijvoorbeeld omdat u een negatieve registratie heeft bij het BKR, dan kan uw hypotheekaanvraag geweigerd worden.

Koopakte en hypotheekakte tekenen bij notaris

Als uw hypotheekaanvraag geaccepteerd wordt, dan wordt de notaris hierover ingelicht. Bij de notaris tekent u de koopakte van uw nieuwe huis en de hypotheekakte. Het tekenen van deze laatste akte wordt ook wel ‘het passeren van de hypotheek’ genoemd.

Meer interessante pagina's: Alles over hypotheken - Hypotheek voor zzp'er - Garant staan voor hypotheek 

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage
 

 

Afbeelding: Voorwaarden acceptatie hypotheek van Andrey_Popov/ Shutterstock.com