Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Variabele hypotheekrente

U betaalt rente over de hypotheeklening die u afsluit om een woning te financieren. Bij een variabele rente is het mogelijk dat de rente per maand of kwartaal wijzigt. De rente wordt gebaseerd op de dan geldende rentetarieven. Bij een daling van de tarieven kan dit in uw voordeel zijn, bij een stijging van de tarieven werkt dit in uw nadeel.

Onzekerheid bij variabele hypotheekrente

Doordat een variabel rentetarief kan stijgen of dalen, biedt dit onzekerheid over uw maandlasten. Verwacht u dalingen van de rente, dan kan het interessant zijn om de rente variabel te laten staan.

Vastzetten van de hypotheekrente

Verwacht u dat de rente niet meer daalt en wellicht gaat stijgen, dan kunt u ook de variabele rente eenmalig vastzetten. Dit moet u uiteraard wel aan uw hypotheekverstrekker aanvragen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een vaste rente gedurende een bepaalde periode, de rentevast periode.

Advies over de hypotheekrente

Loopt uw rentevast periode af of gaat u een nieuwe hypotheek aanvragen? Laat u dan door een adviseur informeren over wat er in uw situatie het beste is. Hier kunt u een oriënterend gesprek aanvragen met een hypotheekadviseur.

Meer interessante pagina's: Actuele hypotheekrentes - Nationale Hypotheek Garantie - Hoeveel kan ik lenen voor een huis? 

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

 

Afbeelding: variabele rente van easyshoot/ Shutterstock.com