Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

De goedkoopste hypotheek vinden

Een nieuwe woning op het oog, een lager rentepercentage willen: wat uw reden ook is, we begrijpen dat u op zoek bent naar de goedkoopste hypotheek bij de beste hypotheekverstrekker. En daar helpen wij u graag bij. Consumind Finance kan u in contact brengen met een onafhankelijke hypotheekadviseur in uw regio.

Hoe vindt u de goedkoopste hypotheek?

U wilt het liefst zo min mogelijk betalen voor uw hypotheek. Met een lagere hypotheekrente is dat in sommige gevallen goed mogelijk, door over te stappen van hypotheekverstrekker. Of, als u nog geen hypotheekverstrekker heeft, te zoeken naar de goedkoopste hypotheek. Een onafhankelijke hypotheekadviseur weet alles over de verschillende hypotheken en de actuele rentepercentages.

Wat bepaalt dat de hypotheek goedkoop is?

De hypotheekverstrekker bepaalt hoeveel u maximaal kunt lenen aan de hand van uw inkomen, en de marktwaarde van de woning. Hoe meer u kunt lenen, hoe hoger de mogelijke hypotheek. U heeft dus een gedeelte van de hoogte van de hypotheek zelf in de hand.

De hypotheekrente bepaalt hoeveel u over de hypotheek moet betalen. Hoe lager de hypotheekrente hoe lager uw lasten zijn, geldt voor de meeste hypotheekvormen. In tijden dat de hypotheekrente laag is kan het dus voordeel bieden om op dat moment de rente langer vast te zetten of uw hypotheek over te sluiten.

De beste hypotheekverstrekker voor u

Wie de beste hypotheekverstrekker is hangt af van uw persoonlijke situatie. Alle hypotheekverstrekkers vinden zichzelf natuurlijk de beste hypotheekverstrekker.  Als u hypotheekadvies vraagt aan een adviseur van de bank, dan zal deze vrijwel altijd zeggen dat ze de beste hypotheekverstrekker zijn en zal eigen producten aanbieden. Hypotheekadvies van een adviseur van de bank is goedkoper dan een onafhankelijke adviseur. Echter heeft u dan wellicht niet het beste aanbod. Wilt u van een onafhankelijke adviseur weten welke bank voor u de beste hypotheekverstrekker is? Consumind Finance brengt u graag in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur. De adviseur kan samen met u bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

Een gratis hypotheekadviesgesprek

Veelal kunt u een eerste, oriënterend hypotheekgesprek gratis aangaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Tijdens dit eerste gesprek maakt u kennis met de adviseur en bekijkt de adviseur wat hij/zij voor u kan betekenen. Ook krijgt u voor, tijdens of na het gesprek het dienstverleningsdocument. Hierin staat vermeld wat de gemiddelde hypotheekadvieskosten zijn, of de adviseur contractuele afspraken heeft met hypotheekverstrekkers en of er geadviseerd wordt op basis van een objectieve analyse. Aan de hand van het eerste gesprek en het dienstverleningsdocument bepaalt u of u de hypotheekadviseur aan het werk zet. U kunt samen met de adviseur overeenkomen of u per uur betaalt, een vast bedrag betaalt of een abonnement afneemt. Ook kunt u soms vooraf al een betalingsregeling treffen, als u het adviesbedrag niet in één keer kunt betalen.


Meer interessante pagina's: Alles wat u moet weten over hypotheken - Hoeveel kan ik lenen voor een huis? - Kosten hypotheek oversluiten - Maandlasten hypotheek laten berekenen

Ga terug de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Goedkoopste hypotheek vinden van Andrey_Popov/Shutterstock.com