Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nieuw registratiesysteem schadevrije jaren vereenvoudigt overstappen van autoverzekering

Met ingang van 1 juli wordt het voor autobezitters eenvoudiger om hun schadevrije jaren te achterhalen en over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Het nieuwe registratiesysteem, waarbij schadevrije periodes in maanden worden afgerond in plaats van jaren, maakt dit mogelijk. Hierdoor verdwijnt de mogelijkheid om versneld schadevrije jaren op te bouwen door frequent van verzekeraar te wisselen.

Makkelijker overstappen

Het nieuwe systeem maakt waarschijnlijk het overstappen tussen verzekeraars makkelijker. Dit komt doordat autobezitters gemakkelijker en nauwkeuriger kunnen vaststellen hoelang ze al zonder schade rondrijden, wat cruciaal is bij het kiezen van een autoverzekering die bij hen past.

Minder fouten en meer inzicht

Door het nieuwe registratiesysteem wordt verwacht dat er minder fouten worden gemaakt bij het opgeven van het aantal schadevrije jaren bij een overstap naar een andere verzekeraar. Dit komt ten goede aan de autobezitters, aangezien fouten kunnen leiden tot hogere premies. 

Belang van correcte informatie

Hoewel het nieuwe systeem de foutmarge bij het opgeven van schadevrije jaren vermindert, blijft het belangrijk voor autobezitters om hun verzekeringsgegevens nauwkeurig bij te houden. Verkeerde informatie kan namelijk leiden tot onverwachte kosten en premieverhogingen. Het nieuwe registratiesysteem introduceert ook veranderingen voor autobezitters die schade veroorzaken, waarbij ze direct weer schadevrije maanden opbouwen na het verliezen van schadevrije jaren.