Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstappen van zorgverzekeraar

Verzekerden mogen elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In november krijgt u van uw verzekeraar bericht over de premie voor het volgende jaar. U heeft tot en met 31 december de tijd om uw huidige zorgverzekeraar op te zeggen. Indien u uw zorgverzekeraar zelf voor 1 januari heeft opgezegd, dan heeft u nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar aan te vragen. De nieuwe zorgverzekering zal dan met terugwerkende kracht vanaf  1 januari ingaan. De meeste mensen stappen voor 1 januari over, waarbij in de meeste gevallen de nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekeraar opzegt. Als u voor 1 januari via de zorgvergelijker op de website Consumindfinance.nl overstapt, dan wordt uw huidige verzekering voor u opgezegd.

Uitzonderingen wanneer u ook van zorgverzekeraar kunt wijzigen:

  • U bent 18 jaar geworden en u bent niet meer meeverzekerd met uw ouders.
  • U woonde in het buitenland en u gaat (weer) in Nederland wonen.
  • U woont in het buitenland en u betaalt belasting in Nederland.
  • U had een collectieve zorgverzekering via uw werkgever, nu wijzigt u van baan waarbij u ook een collectieve zorgverzekering wordt aangeboden.
  • U bent nog niet verzekerd, terwijl u wel verzekeringsplichtig bent.
  • U treedt uit militaire dienst;
  • De polisvoorwaarden van uw polis zijn tussentijds gewijzigd door u verzekeraar

Overstappen via Consumind Finance met kortingen

Via de onafhankelijke zorgvergelijker kunt u zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen naar de verzekering van uw keuze. Veel zorgverzekeraars bieden via de zorgvergelijker bovendien kortingen aan. Midden november kunt u weer via Consumind Finance zorgverzekeraars vergelijken.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage