Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Stijgende Woningprijzen Brengen Recordniveau van 2022 Binnen Bereik

In februari hebben huizenkopers gemiddeld 4,3 procent meer betaald voor een woning dan een jaar eerder, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Deze nieuwe stijging brengt de woningprijzen dicht bij het recordniveau van juli 2022, toen de markt gekenmerkt werd door krapte en een bloeiende economie.

Toename van de Woningprijzen

De huizenprijzen stijgen weer sinds medio vorig jaar, waarbij kopers vaak boven de vraagprijs bieden. Dit wordt mede veroorzaakt door aanzienlijke loonstijgingen in voorgaande jaren, een lage werkloosheid en aanhoudende krapte op de woningmarkt.

Tekort aan Woningen Blijft een Uitdaging

Hoewel er in het afgelopen jaar meer dan 73.000 woningen zijn bijgebouwd, blijft het woningtekort een groot probleem. Schattingen geven aan dat Nederland bijna 400.000 huizen tekortkomt, wat de druk op de woningmarkt verder verhoogt.

Toename in Woningtransacties

Het Kadaster rapporteerde vrijdag een stijging van 16,5 procent in het aantal woningtransacties in februari ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met 13.810 van eigenaar veranderde huizen laat dit een groeiende activiteit op de huizenmarkt zien.