Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Waarom ventileren belangrijk is bij isoleren

Het isoleren van je huis is een effectieve manier om te besparen op energieverbruik, maar hoe zit het met ventileren? En levert isoleren eigenlijk nog wel een besparing op? Isoleren en ventileren zijn samen belangrijk en bieden beide voordelen voor een gezonder en energiezuiniger huis.

Structureel Besparen met Isolatie

Isolatie staat bekend als dé manier om structureel te besparen op energiekosten. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat warmte binnen blijft tijdens de winter en juist buiten blijft tijdens de zomer. Hierdoor hoef je minder te stoken om je huis warm te houden, wat resulteert in besparingen op je gasverbruik.

Wanneer Isoleren?

Isoleren levert altijd een besparing op, ongeacht de huidige staat van isolatie in je woning. Zelfs bij matige isolatie zijn er nog aanzienlijke besparingen mogelijk. Vooral oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor kleine verbeteringen al grote voordelen kunnen opleveren.

Isolatiemogelijkheden en Subsidies

Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren, van het plaatsen van rubbers tussen ramen en deuren tot het isoleren van het dak, de muren en de vloer. Hoewel isoleren een investering vereist, biedt de overheid subsidies via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) om de kosten te verlichten.

Isoleren én Ventileren

Naast isoleren is het essentieel om te blijven ventileren voor een gezond binnenklimaat. Ventilatie vermindert vocht en schadelijke stoffen in huis en draagt bij aan een goede luchtkwaliteit. Door isolatie kan de lucht in huis echter minder natuurlijk circuleren, waardoor actieve ventilatie nodig is om een gezond binnenklimaat te behouden.

Isoleren en ventileren vormen dus een complementair duo voor een energiezuinig én gezond huis. Met de juiste isolatie en ventilatie kun je niet alleen besparen op energiekosten, maar ook bijdragen aan een comfortabele leefomgeving.