Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vergelijken zorgverzekeringen 2019 van startAlle premies voor 2019 van de zorgverzekeringen zijn bekend. De premiestijgingen lopen flink uiteen, sommige premies zijn onveranderd en sommige zijn met ruim 15% gestegen. Ook blijkt het prijsverschil tussen de goedkopere online verzekeringen en traditionele merken nog altijd groot. De trend van de laatste jaren, dat de aanvullende pakketten steeds verder versoberen, zet door. 
 
Er zijn een aantal zorgverzekeraars die naast hun traditionele verzekering, een goedkopere online zorgverzekering op de markt brengen. Het grootste verschil tussen deze zorgverzekeringen is de prijs en daarnaast de communicatie wijze. Beide zorgverzekeringen hebben nagenoeg dezelfde dekking. 

Online verzekering beter voor je portemonnee

Independer zette de gemiddelde premies van de online naturaverzekeringen van de vier grote zorgverzekeraars (Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis) af tegen die van de traditionele merken. Opvallend is dat het premieverschil tussen de twee type verzekeringen met gemiddeld 11,11 euro per maand fors is. De keuze voor een online verzekering is dus interessant voor de portemonnee. Voor een stel of een gezin met jonge kinderen kan deze besparing oplopen tot 267 euro per jaar, voor een gezin met 2 kinderen boven de 18 jaar zelfs tot 534 euro. Vermenigvuldig dat met een aantal jaar en je hebt een flinke besparing te pakken. (Bron: Independer.nl)

Premiestijging vrijwillig eigen risico

Voor het eerst verlagen een aantal kleinere zorgverzekeraars de korting wanneer je voor het hoogste vrijwillig eigen risico kiest. De premie voor deze groep stijgt dus in verhouding extra hard. Steeds meer mensen kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico en krijgen daarmee korting op de verzekeringspremie. In 2017 was dit een groep van maar liefst 28%.

Zorgverzekering vergelijken via Consumind

Eerder lieten we je al weten dat de overheid een aantal wijzigingen heeft doorgevoegd in de basisverzekering. Er zijn ook nieuwe vergoedingen in de basisverzekering opgenomen, welke dat zijn lees je hier. Je hebt bij het afsluiten van een zorgverzekering de keuze om een naturaverzekering of restitutieverzekering af te sluiten. Wat deze vormen inhouden en wat de voor- en nadelen hiervan zijn bekijk je hier.
 
Wil je ook minder betalen voor je zorgverzekering? Vergelijk nu diverse zorgverzekeringen op prijs en kwaliteit via Consumind. Kom je er zelf niet uit? Onze zorgspecialisten helpen je graag verder. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 030-7009 728.