Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verzekerden vermijden gebruik eigen risico

Uit een onderzoek van TNS Nipo blijkt dat bijna één op de vijf mensen er wel eens voor kiest om niet naar de dokter te gaan, terwijl ze wel klachten hebben. De meeste mensen doen dit om te vermijden dat ze hun eigen risico moeten betalen. Een deel van de ‘zorgmijders’ gaat later alsnog naar de huisarts, maar meestal pas als hun klachten verergerd zijn.

Veel onduidelijkheden over eigen risico zorgverzekering

Voor een deel van de verzekerden is het niet duidelijk wat er wel en niet onder het eigen risico valt. Hierdoor vermijden ze soms zorg die wél volledig vergoed wordt, zoals huisartsenzorg, kraamzorg en zorg voor kinderen tot 18 jaar. Onder het eigen risico valt wel: ambulancevervoer en spoedeisende hulp. Voor deze vormen van zorg moet u dus wel een eigen bijdrage betalen.

De meeste Nederlanders vinden een eigen risico acceptabel, maar dat zou met 210 euro wel op moeten houden. Dat bedrag strookt echter niet met de realiteit, want vanaf 2016 betaalt iedere verzekerde 385 euro eigen risico.

Naast het eigen risico wijzigen de premies komend jaar ook. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe premies? Schrijf u dan hier in

Bron: NU.nl- 21 september 2015

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: zorg vermijden vanwege eigen risico van Mostovyi Sergii Igorevich/Shutterstock.com