Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

46% van de huishoudens vergeleken verzekeringen in 2015

Uit het onderzoek van de Nationale Vergelijkingsmonitor 2015 is gebleken dat 46% van de Nederlandse huishoudens in 2015 zorgverzekeringen met elkaar hebben vergeleken. Ook de autoverzekering is onder 26% van de huishoudens vergeleken.  Dit betekent dat alle Nederlandse overstappers het afgelopen jaar ruim € 137 miljoen hebben bespaard op hun auto- en zorgverzekering.

Dat het vergelijken van verzekeringen loont, blijkt uit de gemiddelde besparing per huishouden.  5,9% van de Nederlandse huishoudens die zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering hebben hiermee een gemiddelde besparing gemaakt van € 186,61. Voor autoverzekeringen was dit een gemiddelde besparing van € 151,09.

Het onderzoek toont aan dat men vaak tevreden is met hun huidige leverancier, maar toch vergelijkt voor een betere dekking of prijs. Ook wordt er gekeken naar de persoonlijke situatie zoals het kopen van een nieuwe auto of de verwachting meer zorgkosten te maken. Besparingen op verzekeringen worden vooral gezien bij hoogopgeleiden en huishoudens met een hoger inkomen.

Naast het zelf vergelijken kunnen wij u dit jaar ook voorzien van persoonlijk advies, inclusief extra kortingen tot 10% als u voor meerdere verzekeringen overstapt. Wilt u uw verzekeringen ook eens onder de loep laten leggen om aan te passen op uw wensen én de mogelijkheden voor een besparing ontdekken? Schrijf u dan hier in voor een persoonlijk advies van onze verzekeringsadviseur

Bron: pricewise.nl, 11 februari 2016

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: 46% van de huishoudens vergeleken verzekeringen in 2015 van surassawadee/Shutterstock.com