Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vaste lasten volgend jaar fors hoger


Volgend jaar zullen de vaste lasten van Nederlandse huishoudens gemiddeld met 700 euro stijgen. De lasten zullen 10 procent hoger uitvallen dan dit jaar. Voor een eenpersoons huishouden zullen de vaste lasten ongeveer 450 euro hoger uitvallen.

In haar analyse heeft Pricewise de aangekondigde veranderingen in de Miljoenennota met betrekking tot zorgpremies en energiebelastingen als basis genomen. Evenals de trends rondom energietarieven, schadeverzekeringen en kosten voor internet en tv. Niet alle tarieven met betrekking tot 2019 zijn bekend, maar men verwacht dat alles zal verhogen.

Verhogingen

Zo stijgt de zorgpremie met gemiddeld 9 procent, zoals op Prinsjesdag 2018 al werd vermeld, en zal de energierekening elke maand hoger uitvallen. De verwachting stijging van de energiekosten voor een gemiddeld huishouden is circa 30 euro per maand. Dit komt door nieuwe ODE-tarieven (Opslag Duurzame Energie) en energiebelastingen voor 2019, die hoger zullen zijn. Verder worden schadeverzekeringen duurder vanwege de toenemende schadelast. Voor de autoverzekering ben je tot wel 10 procent duurder uit en voor de woonverzekeringen tot 6 procent. Er worden steeds meer schadeclaims ingediend en om de schades te repareren moet men steeds dieper in de buidel tasten, vanwege de duurder wordende onderdelen. Ook zullen de internet- en tv-abonnementen duurder worden. Dit komt doordat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van data. Providers moeten blijven investeren in hun netwerken.

Overstappen en besparen

Weten wat je zou kunnen besparen wanneer je overstapt? Consumind helpt je graag. Via onze energievergelijker zie je in één oogopslag of je beter uit bent bij een andere leverancier. Alle beschikbare telecompakketten op jouw adres vergelijken en aanpassen aan jouw voorkeuren doe je ook via onze website. En wil je 10 procent korting krijgen op de huidige premie van je schadeverzekeringen, dan regelen we dat ook voor je! Prettig geregeld.