Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Schadeverzekeringen checken loont


Vergelijk je regelmatig je schadeverzekeringen? Dat is verstandig om te doen; dit kan veel euro’s opleveren. De hoogste premie kan drie keer zo duur zijn als de laagste premie voor een vergelijkbare woonverzekering. Voor je autoverzekering kan je zelfs 800 euro te veel betalen als je niets doet. Dat is toch zonde voor je portomonnee?


Independer onderzocht de verschillen tussen de duurste en goedkoopste schadeverzekeringen op basis van tienduizenden recente vergelijkingen. De verschillen zijn enorm: Bij autoverzekeringen (WA en beperkt casco) ruim 800 euro per jaar. De goedkoopste opstalverzekering is bijna 400 euro per jaar goedkoper dan de duurste. De verschillen komen vooral doordat elke verzekeraar een andere doelgroep heeft. De ene verzekeraar richt zich op gezinnen, de ander op jongeren.Drie groepen
Schadeverzekeringen zijn in drie groepen te verdelen: De noodzakelijke verzekeringen, de niet altijd nodige verzekeringen en de overbodige verzekeringen. De noodzakelijke verzekeringen, zoals de auto-, woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen, zijn bij schade voor de meeste mensen nodig; zij kunnen de eventuele schade vaak niet ‘zomaar’ opbrengen. De reisverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn voorbeelden van verzekeringen die je niet altijd nodig hebt. Wanneer je niet verzekerd bent bij schade tijdens vakanties of voor rechtsbijstand, kun je wellicht deze last dragen als je het zelf dient te betalen. Of je ziet af van de optie. De overbodige verzekeringen bevatten bijvoorbeeld een verzekering voor een mobiel of garantieverlening. Een tablet of telefoon valt vaak ook onder inboedelverzekering en voor garantie betaal je vaak zoveel, waardoor je voor het geld voor die verzekering elke twee jaar een nieuw scherm op je telefoon kunt zetten bijvoorbeeld.

Wisselen vaker van auto
Over het algemeen worden autoverzekeringen vaker gecheckt. Niet zo vreemd, aangezien vaker van auto wordt gewisseld dan van huis. Toch is het raadzaam om (ook je woonverzekering) regelmatig te checken. Bij deze verzekeringen valt het meeste te besparen, omdat het om de hoogste premies gaat en omdat de verschillen groot blijven.