Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vergelijk verzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden!

Vergelijk verzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is het onverstandig om verzekeringen alleen te vergelijken op basis van premies. Zij doen deze uitspraak aan de hand van het onlangs gepubliceerde onderzoek van de Autoriteit Consumind en Markt (ACM). Het Verbond nam met verbazing kennis van dit onderzoek, dat alleen gebaseerd was op het vergelijken van prijs.

De ACM publiceerde het onderzoek met een vergelijking van de gemiddelde prijzen en duurste producten bij enkele voorbeeldhuishoudens en concludeerde dat dit een juiste manier is om te besparen op financiële producten. Maar naast de prijs, zijn ook de polisvoorwaarden en dekking juist van belang. Dit zijn de twee factoren waar verzekeraars juist op concurreren. Volgens het Verbond is het daarom ‘appels met peren’ vergelijken, wanneer er alleen gefocust wordt op de premie van een verzekering. Het Verbond heeft bezwaar gemaakt tegen het onderzoek van het ACM.

Bij een vergelijking is de prijs natuurlijk belangrijk voor een verzekering, maar het risico wordt hierdoor groter dat u onderverzekerd raakt. Bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden en dekking van de verzekering om latere ongemakken te voorkomen.

Vindt u het lastig om u te verdiepen in deze voorwaarden of weet u niet waar u op moet letten? Onze verzekeringsspecialist kijkt graag naar de mogelijkheden voor uw verzekeringen tegen een lage premie met de juiste polisvoorwaarden én dekking. Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan en onze verzekeringsspecialist neemt contact met u op. 

Bron: Verzekeringen.nl, 22 april 2016

Afbeelding: Vergelijk verzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden! van Bacho/shutterstock.com