Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Koel je vaste lasten af tijdens de zomerse temperaturen

Koel je vaste lasten af tijdens de zomerse temperaturenWe kunnen bijna, maar dan ook echt bijna, zeggen dat de zomer is aangebroken. Strak blauwe lucht, zon en een koel briesje toverden de afgelopen dagen Nederland om tot een echt vakantieoord. Althans, grote delen van het land. Terwijl we in het noorden genoten van het mooie weer, kon er in het zuiden gesurft worden in de straten dankzij de wateroverlast.

Leuk allemaal dat onvoorspelbare zomerse weer, maar wat nou als je hierdoor schade hebt? Je laminaat kan de vuilnisbak in door wateroverlast, of de vonken van het vuurtje in de tuin hebben je zonnescherm (dat geheel per ongeluk nog uitstond) omgetoverd tot een vergiet met allemaal kleine brandgaatjes. Met de inboedelverzekering Extra Uitgebreide Gevaren Verzekering ben je volledig tegen al deze ongemakken verzekerd. Zelfs tegen het bederven van de inhoud van je koelkast en diepvriezer, altijd handig wanneer de stroom uitvalt tijdens dit warme weer.

De zomer is toch vaak een seizoen waarin veel bespaard kan worden. Verwarming uit, veel buiten en de BBQ vaak aan. Toch kan de zomer ook zorgen voor een stijging van het energieverbruik. De koelkast moet meer flessen wijn koelen, de terrasverwarming of gewone verwarming moet in de avond plots aan omdat het toch koud wordt, of er wordt vaker gedoucht vanwege het warme weer. Met de volgende tips kom je de warme dagen tijdens deze zomer gemakkelijk door, zonder extra energie te verbruiken:

1.       Laat de koelkast niet te lang openstaan:

Vaak is het een gewoonte om de koelkast open te laten staan als je net even iets moet pakken. Doe hem dit keer gewoon dicht, zo kan er weinig warmte ontsnappen.

2.       Douche met lauw water in plaats van warm water:

Vaak is het warm genoeg om met lauw water te douchen. Hierdoor bespaar je gas (of elektra als je een boiler hebt), omdat er minder nodig is om het water te verwarmen.  

3.       Probeer de warmte later op de dag in huis te houden:

Hierdoor blijft het warm in huis, ook als de zon onder is en het buiten kouder wordt. Je hoeft de verwarming dus niet op te voeren tot standje tropisch.

4.       Droog de was buiten, op het balkon of in de tuin:

Dit is natuurlijk een inkoppertje en een tip die al meerdere malen voorbij is gekomen. Toch bespaart dit gemiddeld 200 kWh wanneer de wasdroger in de zomermaanden niet gebruikt wordt.

Wanneer je van vuurtjes stoken houdt, ga in de zomeravonden lekker buiten zitten met een kop koffie bij een vuurtje. Ondertussen kun je mooi sterren kijken én wordt je warm gehouden door het vuur. Wel zo gezellig!

Mocht je nou in al het bovenstaande totaal geen zin hebben of sowieso willen besparen op je vaste lasten? Laat dan je gegevens achter op de website en Consumind zal je met lagere vaste lasten de zomer door laten gaan! Prettig geregeld. 

Afbeelding: Koel je vaste lasten af tijdens de zomerse temperaturen van evka119/shutterstock.com