Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verzekeren tegen waterschade

Het Nederlandse weer kan voor veel mensen roet in het eten gooien tijden de zomerse dagen. Wateroverlast en modderstromen kunnen een hoop schade aanrichten bij slecht weer. Wie schade heeft door wateroverlast of modderstromen, kan in veel gevallen beroep doen op zijn verzekering. Maar op welke verzekering kun je deze schade het beste verhalen?

Schade door wateroverlast

Wanneer je schade door wateroverlast of modderstromen wilt claimen op je verzekering, zal er een specialist van je verzekeraar ter plaatse komen om de schade op te nemen. Aan de hand hiervan zal de verzekeraar de hoogte van de schadevergoeding gaan bepalen.

Opstalverzekering

Wanneer er schade is aan de woning als gevolg van wateroverlast, kan er een beroep worden gedaan op de opstalverzekering. Het is niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, maar veel huiseigenaren hebben hem toch in hun verzekeringspakket zitten. Er zijn twee verschillende dekkingen: All-risk en Extra Uitgebreid. In beide gevallen is schade door de volgende oorzaken verzekerd:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Wil je zeker weten dat je verzekerd bent voor schade bij hevige regen en/of modderstromen? Bekijk dan altijd goed de dekking van je opstalverzekering. Een verzekeringsspecialist van Consumind kan je hierbij adviseren en de juiste verzekering voor je afsluiten. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste verzekering tegen waterschade hebt afgesloten.

Inboedelverzekering

Wanneer je geen schade aan je woning hebt maar wel aan de spullen in je woning door wateroverlast, kun je een beroep doen op je inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan spullen die weggehaald kunnen worden uit je woning of tuin zonder dat er gesloopt hoeft te worden. Denk hierbij aan het gereedschap in je schuur of aan de houten kast in je woonkamer. Ook bij deze verzekering gelden verschillende voorwaarden over welke schade welk gedekt is en welke niet. Om er zeker van te zijn kun je het beste de voorwaarden van je inboedelverzekering raadplegen of contact op nemen met een verzekeringsspecialist van Consumind.

Schade aan auto door wateroverlast

Wanneer het wateroverlast zo hevig is, is de kans groot dat je hierdoor ook schade oploopt aan je auto. Hierbij kun je denken aan schade aan het interieur, de accu of motor van de auto. Wanneer je hebt gekozen voor een WA dekking, dan bent u helaas nier verzekerd tegen waterschade aan je auto. Ook bij een WA+ beperkt Casco of een Allrisk dekking, ben je niet altijd verzekerd tegen waterschade. In de polisvoorwaarden stellen verzekeraars vaak extra eisen op. Raadpleeg hiervoor altijd de voorwaarden van je autoverzekering om zeker te weten welke schade door water wel vergoedt wordt.

De juiste verzekering?

Twijfel je of je de juiste verzekering hebt afgesloten of heb je één of meerdere bovengenoemde verzekeringen nog niet in je verzekeringspakket zitten? De verzekeringsspecialisten van Consumind helpen je hier graag bij. Zij kunnen de dekking voor je bekijken. Klopt de dekking niet? Dan helpen ze je met het overstappen naar een andere verzekering. Ook helpen ze je graag bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Onze verzekeringsspecialisten bekijken direct of je kunt besparen op je verzekeringen door de verschillende verzekeringen te vergelijken. Kunnen je besparen? Dan helpen ze je graag met het overstappen naar een andere verzekeraar. Doe je dit met 3 of meer verzekeringen? Dan garandeert Consumind een besparing van 10% op je huidige premie. Prettig geregeld!