Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Traditionele eerste officiële zorgpremie 2022 uitgesteld.

Zorgpremies uitgesteld

Na de eerste indicatie van de zorgpremie op Prinsjesdag brengt zorgverzekeraar DSW traditiegetrouw de eerste officiële zorgpremies voor het komende jaar naar buiten. Er is alleen nog veel onzekerheid over de hoogte van de premie voor 2022. Dit hangt namelijk af van de coronakosten van de afgelopen maanden.

Coronacompensatie

De overheid heeft op Prinsjesdag al aangegeven compensatie aan te bieden om de premies zo laag mogelijk te houden. Dit is helaas geen harde belofte, dus het kan nog alle kanten opgaan. Op dit moment wordt er een gemiddelde premie van €125,72 per maand verwacht. Dit betekent een gemiddelde stijging op jaarbasis van €31.

Half oktober duidelijkheid

De tweede helft van oktober wordt meer duidelijkheid verwacht over de definitieve zorgpremies, zegt Aad de Groot, Bestuursvoorzitter DSW, via BNR nieuwsradio. Niet alleen DSW heeft te maken met dit probleem. Alle andere zorgverzekeraars zitten op dit moment in onzekerheid. De meeste zorgverzekeraars wachten meestal tot het allerlaatste moment (12 november) om hun zorgpremies bekend te maken.

Vergelijken

Als op 12 november de officiële zorgpremies bekend zijn, zorg er dan voor dat je Consumind goed in de gaten houdt. We blijven je op de hoogte houden en zorgen ervoor dat je, zodra het kan, een actuele vergelijking kunt doen. Onze tip: vergelijk altijd je zorgverzekering. Vaak valt er veel te besparen voor dezelfde kwaliteit verzekering.