Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Steeds meer automobilisten uit verzekering gegooid


Het aantal automobilisten dat niet langer bij de reguliere autoverzekeraars terecht kan, groeit. Heb je drie tot vier botsingen per jaar? Dan is de kans groot dat het jou ook overkomt.


Wanneer geen enkele reguliere verzekering je wilt accepteren, kun je terecht bij De Vereende. Deze verzekering is eigendom van de grote verzekeraars. Een (auto)verzekering bij deze verzekeraar is duur, een gemiddelde jaarpremie bedraagt 1680 euro (het totale premiebedrag is hoger, omdat hier ook de premies van taxichauffeurs en koeriers in meegenomen zijn). Soms is zelf de schade betalen voordeliger. Dan verlies je geen schadevrije jaren en is de kans kleiner dat de verzekeraar jouw polis opzegt, omdat je te veel schades hebt geclaimd. Bij deze verzekeraar dien je de premie maanden vooruit te betalen en het bedrijf eist een waarborgsom die je pas terugkrijgt na beëindiging van de verzekering.

In 2018 en in de eerste helft van dit jaar daalde het aantal particulier verzekerden bij de Vereende. Dat komt omdat in korte tijd de premies bijna 40 procent omhoog gingen. Volgens de verzekering was dit nodig om claims voor letselschade te kunnen betalen.

Niet welkom

Weet jij in welke gevallen je vaak niet welkom bent bij een reguliere verzekeraar? Verzekeraars zijn, vanwege angst voor veel schades, niet dol op notoire brokkenmakers, mensen met domme pech die kort na elkaar een aantal ongevallen melden, taxichauffeurs, koeriers en maaltijdbezorgers. Verzekeraars worden steeds beter in het inschatten van mogelijke risico’s, door diverse data, zoals motorvermogen, leeftijd, postcode, inkomen, geslacht en woonplaats, te combineren. Behoor je tot een risicogroep? Dan betaal je zomaar een hogere premie of je wordt geweigerd.

Advies van een specialist

De soort autoverzekering die je kiest is persoonlijk, soms is de keuze afhankelijk van de waarde of leeftijd van de auto en het risico dat je wil of kan lopen. Ook de hoogte van de premie kan bepalend zijn bij je keuze. Hoe meer schadevrije jaren, des te lager de premie.
 
Onze verzekeringsspecialisten kunnen een autoverzekering vaak tegen dezelfde dekking, maar voor een lagere prijs voor je afsluiten bij een nieuwe verzekeraar. Wanneer je nu met 3 of meer verzekeringen overstapt via Consumind, garanderen we je een besparing op je premie van minimaal 10%. Een voordeel dat kan oplopen tot honderden euro’s per jaar!