Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

In elke grote stad een andere premie?


Dat je in een stad meer premie betaalt voor je autoverzekering, is bekend, maar uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat er grote premieverschillen gelden in de 11 grootste steden. Verschillen tot ruim 500 euro premie per jaar.

Geld.nl berekende de gemiddelde premie voor een autoverzekering, op basis van 18.000 vergelijkingen van inwoners uit de 11 grootste steden (gebaseerd op inwoneraantal). Rotterdammers betalen gemiddeld het meeste: 105,62 euro per maand. Woon je in de stad Groningen? Dan heb je geluk: hier is de premie met 62,73 euro per maand het laagst. Weet je waar de verschillen door worden veroorzaakt? Door diverse factoren, zoals criminaliteitscijfers, verkeersdrukte, inwoneraantal en het aantal ongevallen.

Lagere premie

Om de kunnen profiteren van een lagere premie, hoef je niet per se te verhuizen. Geld.nl heeft in haar onderzoek ook gekeken naar de goedkoopst mogelijke premies in alle vergelijkingen. Uit dit onderzoek blijkt dat, in bijna elke grote stad, de goedkoopste premie circa 20 euro per maand goedkoper is dan de gemiddelde premie in die stad.