Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hoe ben je goed verzekerd tegen bosbranden op vakantie?

Bosbranden verzekering

Deze zomer woeden er veel bosbranden in Europese vakantiebestemmingen. Veel van de branden zijn nog altijd niet onder controle. Zo staan delen van Griekenland, Albanië, Italië, Turkije en sinds kort ook delen van zuid Frankrijk in brand. Veel toeristen hebben door de bosbranden hun vakantieplannen moeten wijzigen of hebben in het ergste geval moeten vluchten uit de getroffen gebieden. Gelukkig vallen onverwachte extra kosten op reis of annuleringskosten door bosbranden of ander natuurgeweld goed te verzekeren.

Ons advies is altijd om voordat je op vakantie gaat een reisverzekering af te sluiten. Mocht je maar één keer op reis gaan in het hele jaar dan is een kortlopende reisverzekering perfect. Als je meerdere reizen hebt gepland neem dan een doorlopende reisverzekering. Met een reisverzekering ben je gedekt voor onverwachte kosten op vakantie. Een vlucht eerder terug of een andere accommodatie is een van deze onverwachte kosten die door een bosbrand kan worden veroorzaakt. Zonder reisverzekering moet je hier dus helemaal zelf voor opdraaien.

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet de situatie in een land stabiel en veilig zijn. Als er bij het afsluiten al bosbranden woeden of andere factoren zijn waardoor je bestemming een negatief reisadvies krijgt, dan ben je niet gedekt. Ook is het van belang dat je de reisverzekering vóór je vakantie afsluit.

Voor vakantiegangers die nog op vakantie moeten naar een gebied waar bosbranden zijn, valt terug te vallen op de annuleringsverzekering. Een bosbrand is een geldige reden voor de verzekeraar om een vergoeding uit te keren. Ook als je accommodatie is vernield door een bosbrand zal de verzekeraar de kosten dekken. In veel gevallen is het ook mogelijk om via de annuleringsverzekering de vakantie om te boeken naar een later moment of naar een andere bestemming. De voorwaarden voor annuleringsverzekeringen is dat deze minimaal binnen zeven of veertien dagen (afhankelijke van de verzekeraar) na het boeken van de vakantie is afgesloten. Lees altijd goed de polisvoorwaarden!

Houd altijd het reisadvies van de overheid in de gaten en zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voordat je op vakantie gaat. Voor de voordeligste verzekeringen kun je een kijkje nemen in onze online vergelijker.