Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Enthousiaste klusser? Controleer je verzekering!


Voor veel mensen is deze periode juist een uitgelezen kans om eindelijk aan een klusproject te beginnen. Maar wat als je iets té enthousiast te werk gaat en in huis schade veroorzaakt? De kans is groot dat je dan niet verzekerd bent. Een allrisk opstalverzekering kan uitkomst bieden.

Als je zelf gaat verbouwen is de kans op schade in je huis groter dan normaal. Bij het bepalen van de premie hield je verzekeraar geen rekening met een verbouwing. Dit betekent dat je tijdens een verbouwing minder uitgebreid verzekerd bent. Alle schade die je door de verbouwing veroorzaakt komt dan op jouw rekening te staan.

Vooraf verzekering checken

Hoe uitgebreid je verzekerd bent tijdens een klus of verbouwing verschilt per verzekeraar. Daarom is het goed om vóór je van start gaat eerst te controleren welke verzekering je hebt. Dit voorkomt dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Wanneer je een koophuis met hypotheek hebt is het verplicht om een opstalverzekering te hebben. Dit is een verzekering die schade dekt aan je opstal (de woning zelf en alles wat nagelvast zit aan de woning). Controleer in dat geval hoe je verzekerd bent tijdens een klus of verbouwing.

Als je een huurwoning hebt, heb je geen opstalverzekering. De verhuurder sluit deze af: de eigenaar van het pand is verantwoordelijk voor de verzekering ervan. In het geval van schade zal een verhuurder waarschijnlijk beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je in een pand woont met meerdere woningen of appartementen is het vaak de Vereniging van Eigenaren (VvE) die een opstalverzekering voor het hele pand afsluit.

Gedekt voor schades verbouwing

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je een koophuis hebt en je bent niet verzekerd voor schade tijdens een verbouwing, kun je ervoor kiezen om een allrisk opstalverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je gedekt voor veel schades die niet onder de standaard opstalverzekering vallen.

Waarde van je huis

Van de meeste klusjes zal je huis niet direct meer waard worden. Maar ga je echt verbouwen en plaats je bijvoorbeeld een aanbouw? Dan kan de waarde van je huis stijgen. In dat geval moet je via de verzekeraar vaak een herbouwwaardemeter invullen. Dat zorgt ervoor dat je goed verzekerd blijft en de juiste premie betaalt.

Goed verzekerd verbouwen

De verzekeringsspecialisten van Consumind adviseren altijd eerst je dekking te bekijken voor je gaat verbouwen of daar een verzekering voor afsluit. Zo kom je later niet voor onverwachte narigheden te staan wanneer je bijvoorbeeld een schade wilt opgeven aan de verzekering. Onze verzekeringsspecialisten kijken graag naar de mogelijkheden voor jouw verzekering. Stap je met 3 of meer verzekeringen over, dan krijg je een korting van 10% op je huidige premie. Zo ga je goed voorbereid de zomer in. Prettig geregeld!