Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Corona krijgen voor of op je vakantie. Ben je verzekerd voor de onkosten?

Coronavakantie

Corona krijgen voor of tijdens je vakantie, het is een situatie waar je niet graag in terecht komt. Wat moet je doen in deze situatie en ben je wel verzekerd als er onkosten gemaakt moeten worden? Lees dan verder.

Je bent getest, hebt een vaccinatie of bent volledig hersteld van corona en gaat zonder zorgen op vakantie. Op vakantie ben je toch altijd net wat losser dan thuis en laat je hier en daar de basisregels van het coronabeleid voor wat het is. De anderhalve meter is af en toe ver te zoeken, maar dat maakt niet uit want je bent immers op vakantie. Aan de hand van twee situaties schetsen we hoe je vakantie door het coronavirus alsnog in de soep kan lopen en wat je dan moet doen.

Situatie 1

Je komt aan op het vliegveld van je vakantiebestemming en moet als onderdeel van een willekeurige selectie een coronatest afleggen voordat je het land in mag. Tot je grote verbazing is deze positief en word je 10 dagen in een quarantainehotel geplaatst. Ondanks je vaccinatie of herstel kun je nog altijd besmet raken met het virus, al word je hier niet heel ziek meer van. Helaas is hier niets tegen te doen. Het een en ander moet worden geregeld; de terugvlucht moet worden omgeboekt, de host van je bestemming moet worden ingelicht en je verzekeraar moet worden gebeld. Helaas dekken maar weinig verzekeraars extra kosten die moeten worden gemaakt als je door een coronabesmetting (zonder dat je ziek bent) in quarantaine moet. De verzekeraars die wel dekken doen dit alleen in een land met een groen of geel reisadvies. Als je wel ziek wordt dan wordt dit door de meeste verzekeraars wel gedekt. Je kunt helaas geen aanspraak maken op je annuleringsverzekering, omdat je al op vakantie bent gegaan.

Situatie 2

Je bent (nog) niet gevaccineerd en moet je dus nog laten testen voordat je op vakantie gaat. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur waardoor je dus altijd last minute pas weet wat de testuitslag is. Stel deze testuitslag is positief dan kun je dus niet op reis. Dit is natuurlijk enorm balen, maar je kunt nu wel aanspraak maken op je annuleringsverzekering. Na je positieve test kun je een doktersverklaring aanvragen die aantoont dat je positief bent getest op corona. Met deze verklaring heb je dan vervolgens een geldige reden om je geld terug te krijgen vanuit de verzekering.

Ga altijd goed verzekerd op vakantie en kijk op wijsopreis.nl wat de laatste ontwikkelingen zijn in jouw vakantieland.