Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Goed verzekerd op stap


Zomer in Nederland. Het kan alle kanten op met het weer, maar dat weerhoudt ons er niet van om vakantie te vieren. Veel Nederlanders gaan dit jaar op vakantie in eigen land; we bezoeken het strand of gaan er een dagje op uit. Maar letten we tijdens deze dagen wel voldoende op onze spullen?

Wat we ons vaak niet beseffen, is dat spullen bij een enkel dagje uit helemaal niet verzekerd zijn. Zo dekt een reisverzekering geen verlies, diefstal of schade wanneer je ergens heenreist zonder daar te overnachten.

Extra verzekeren

Wil je je spullen toch verzekeren? Dan kan dat door een buitenshuisverzekering af te sluiten. Een buitenshuisverzekering kan een losse dekking zijn of gecombineerd worden met je inboedelverzekering. Door deze dekking zijn je waardevolle spullen (bijvoorbeeld telefoons, laptops, geld of sieraden) verzekerd wanneer je op stap gaat.

Tips bij het afsluiten van een buitenshuisverzekering

Als je overweegt om deze extra verzekering af te sluiten, zijn er een aantal aandachtspunten. We geven je vast drie belangrijke tips mee:

  1. Een buitenshuisverzekering dekt niet ál je spullen. Fietsen en scooters vallen bijvoorbeeld buiten de dekking. Ook verschillen de dekkingen van schade en het dekkingsgebied per verzekeraar.
  2. In geval van nalatigheid krijg je geen vergoeding van de verzekering. Laat je iets zichtbaar in je auto liggen, of laat je je mobiel op je handdoek liggen tijdens het zwemmen? Dan worden de spullen in geval van diefstal niet vergoedt.
  3. Een buitenshuisverzekering afsluiten is niet goedkoop. Bovendien moet je rekening houden met het eigen risico en maximale vergoedingen. Verzekeren kan zeker de moeite waard zijn, maar hou altijd rekening met de kosten, het dekkingsgebied en eventuele uitgesloten spullen.

Heb je nog vragen over een buitenshuisverzekering? Of heb je interesse maar weet je niet bij welke verzekeraar je deze het beste af kunt sluiten? Neem contact op met onze verzekeringsadviseurs via 030-7009728. We helpen je graag!