Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dekking inboedel binnen en buitenshuis

Of uw verzekeraar het schadebedrag aan u uitkeert, hangt onder andere af van de plaats waar de goederen zich bevonden op het moment dat de schade ontstond. Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende locaties en passen daarop de dekkingsgraad aan:

  • Inboedel in en bij de woning: schade aan de inboedel in uw eigen woning is gedekt conform de polisvoorwaarden.
  • Inboedel in trappenhuizen en portieken: hiermee worden de ruimtes bedoeld die in hetzelfde gebouw zijn, maar die niet tot de eigen woning behoren. Deze ruimtes zijn voor derden toegankelijk en daarom geldt in geval van diefstal dat de inboedel alleen gedekt is als er sprake is van inbraak.
  • Inboedel aan de buitenkant van de woning: alles wat aan de buitenkant van uw huis bevestigd is, zoals zonweringen, satellietschotels en antennes zijn in principe gedekt, behalve als het gaat om vandalisme of diefstal.
  • Inboedel onder een afdak, op het balkon of in de tuin: inboedel op deze plaatsen is het minst goed gedekt tegen schade. Als er sprake is van diefstal, storm, vandalisme of neerslag, wordt de schade meestal niet vergoed, tenzij het gaat om uw wasgoed of om tuinmeubilair.
  • In andere gebouwen of op andere plaatsen: uw inboedel is ook gedekt als u het meeneemt naar een ander gebouw of naar een andere plaats. Denk bijvoorbeeld aan een campingbedje voor een baby dat u meeneemt naar uw familie, of aan een extra stoel die u meeneemt naar een drukke verjaardag.
    In andere gebouwen is er dekking voor alle genoemde schades, hoewel er bij diefstal wel sprake moet zijn van inbraak. Als u spullen in uw auto heeft liggen, zijn die in principe ook verzekerd, tenzij u de auto niet had afgesloten of wanneer de spullen van buitenaf duidelijk zichtbaar waren.
    Als u spullen, waar dan ook, kwijtraakt door beroving of afpersing dan is de hierdoor ontstane schade ook gedekt door de inboedelverzekering.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

 

Afbeelding: Dekking inboedel binnen en buitenshuis van Mukhina Viktoriia/ Shutterstock.com