Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Ruitschade meeste geclaimd

Elk jaar worden er meer dan een miljoen schades geclaimd op de autoverzekering. Ruitschade wordt (nog steeds) het meest geclaimd.Andere schades die het meest geclaimd worden, zijn schades die ontstaan bij een kop-staartbotsing, bij braken, bij het rijden tegen een stilstaand object en bij parkeren.

Stipt op 1

Meer dan 30 procent van de claims bij autoverzekeraars bestaat uit ruitschade, het meest veroorzaakt door steenslag, bijvoorbeeld door een slecht wegdek. Vergoedingen voor een dergelijke schade lopen uiteen en zijn afhankelijk van de verzekeringsdekking.

Minder, maar ook duurder

Door de jaren heen neemt het totale aantal schades af, maar de kosten per reparatie stijgen. Dit komt door alle technologie die tegenwoordig in auto's is verwerkt. Door parkeersensoren bijvoorbeeld, rijd je niet zo snel als voorheen tegen een paaltje aan. Ruitschade komt ook minder voor, waarschijnlijk door de zachte winters van de laatste jaren.

Als je schade hebt, kost het je vaak meer dan vroeger om het te laten repareren. Denk bijvoorbeeld aan de regensensoren en andere elektronica die in de voorruit verwerkt kan zitten. 

Zeker weten dat jij de juiste autoverzekering hebt met een passende dekking? Onze verzekeringsspecialisten brengen graag kosteloos en vrijblijvend een offerte voor je uit. 

Achterhaalde gedachten

Door de technologische ontwikkelingen werd er tot enkele jaren geleden gedacht dat autoschade steeds meer tot het verleden zou behoren. De techniek zal straks de auto 'rijden' was een veelgehoorde uitgesproken gedachte. Volledig zelfrijdende auto's, die nooit schade veroorzaken. Die gedachten zijn inmiddels achterhaald. Automobilisten zijn steeds meer afgeleid door de elektronica. Denk aan telefoons, muziek e.d.. Daarnaast is de ontwikkeling van volledig zelfrijdende auto's sinds vorige maand iets afgeremd, naar aanleiding van een dodelijk ongeval met een dergelijk voertuig. Hoewel volgens politie het ongeluk niet was te voorkomen, omdat het slachtoffer ineens de weg overstak op een willekeurige plek, is het ongeluk waarschijnlijk veroorzaakt door een softwarefout.