Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Merkdealer vaak duur met autoverzekering

Sluit je een autoverzekering af bij de merkdealer of ergens anders? Elk merk en elke situatie zal andere eventuele kortingen opleveren, maar in de praktijk blijkt dat een zelfde verzekering bij de merkdealer vaak duurder is dan elders. Het verschil kan oplopen tot (enkele) honderden euro’s per jaar.

Dat merkdealers vaak duurder zijn, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise. In haar onderzoek vergeleek deze organisatie de premies en voorwaarden voor (bijna) nieuwe auto’s van acht bekende merken, zowel bij de merkdealer als bij gewone verzekeraars.

Dubbel zo veel

Uit het onderzoek blijkt dat de premies van Mercedes boven alle premies uitstijgt. Als voorbeeld geeft Pricewise aan dat een bestuurder van een Mercedes-Benz A-klasse, iets meer dan 700 euro per jaar kan besparen op een allriskverzekering, als de verzekering wordt afgesloten bij een ‘gewone’ autoverzekering. Bij Inshared betaal je voor bovengenoemde auto iets meer dan 57 euro per maand, de maandpremie van Mercedes bedraagt iets meer dan 116 euro per maand. Dat is meer dan het dubbele. Vergeleken met de voordeligste verzekering, voor een verzekering met dezelfde voorwaarden, is Audi 15 procent duurder en Hyundai 22 procent duurder dan andere verzekeraars.

Offerte verzekeringen

Volledig, maar beperkt

Merkdealers proberen met hun verzekeringen de klanten voor langere tijd aan hen te binden. Volgens Pricewise zijn merkverzekeringen volledig, maar beperkt. De merkdealer bepaalt namelijk naar welke garage je moet, bij schade en de nieuwwaarderegeling (bij total loss) is ook beperkt. Je moet in een dergelijk geval dezelfde auto kopen. Bij gewone verzekeraars krijg je de nieuwwaarde vergoed, maar mag je zelf kiezen welke auto je koopt. Het is daarom raadzaam diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Offerte verzekeringen