Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Autoverzekering gemiddeld tien procent duurder

Is jouw premie voor je autoverzekering dit jaar omhoog gegaan? Grote kans van wel! Vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft onderzoek gedaan naar premieveranderingen in 2017.  In dat jaar zijn de premies gestegen en in 2018 gaat die tendens door.

In het onderzoek werden de maandpremies van alle autoverzekeraars in Nederland naast elkaar gelegd. Daaruit bleek dat alle autoverzekeringen duurder zijn geworden, gemiddeld 10 procent. De grootste stijging betreft de standaard verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering stijgt dit jaar met gemiddeld 13 procent en is verplicht voor iedere autobezitter. Voor andere dekkingen, zoals WA volledig casco en WA beperkt casco, betaal je respectievelijk 8 en 10 procent meer.

Meer ongelukken door telefoongebruik

In de afgelopen 4 jaar is het aantal auto-ongelukken met 25 procent gestegen, blijkt uit onderzoek van Stichting Incident Management Nederland (SIMN). Ook komen er steeds meer ongelukken door smartphonegebruik achter het stuur. Verzekeraars ontvangen steeds meer claims en verrekenen daarom de kosten daarvan met de premie die jij hen betaalt. 1 op de 8 automobilisten blijkt volgens onderzoek van het CBS wel eens te appen achter het stuur.

Zwaardere straffen

Minister van Justitie, de heer Ferdinand Grapperhaus, wil dit gedrag onder weggebruikers aanpakken. Hij wil overtredingen strenger bestraffen. Het gebruik van een mobiel achter het stuur is bestempeld als 'zeer gevaarlijk rijgedrag'. Met zijn plan kun je bij een dergelijke overtreding, ook wanneer er geen ongeluk is veroorzaakt, tot maximaal 2 jaar cel krijgen. Wanneer het een dodelijk ongeval betreft, loop je kans maximaal 6 jaar achter de tralies te belanden.

Niet verzekerd 

Wist je dat je niet verzekerd bent, als je een ongeluk veroorzaakt door telefoongebruik achter het stuur? Bij een ongeluk met een dergelijke overtreding keert je verzekering niets uit. Onze verzekeringsspecialisten kunnen je hiervoor dan ook niet verzekeren. Ze kunnen je wel helpen met het vinden van een juiste autoverzekering met de juiste premie.