Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gedraag je als een engel in het verkeer & pak die korting!

Gedraag je als een engel in het verkeer & pak die korting!Het was al een tijdje geleden in het nieuws, maar nu gaat het er toch echt van komen; korting op je verzekeringen bij goed gedrag in het verkeer of een gezonde levensstijl.
Is dit serieus? Ja dit is serieus, dus wissel je raceauto in voor een gezinsauto die niet harder gaat dan 120 en bespaar op je verzekering! 
 
 
De ANWB gaat dit jaar als eerste grote verzekeraar daadwerkelijk korting geven aan automobilisten die zich netjes aan de snelheid houden. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een kastje installeren in je auto. Dit kastje verzamelt gegevens over je rijgedrag. Dus mocht je onnodig links rijden, op twee banden door de bocht gaan of jezelf lanceren door met 70 km per uur over een vluchtheuvel te scheuren, niets zal onopgemerkt blijven door de verzekeraar. 
 

Tot wel 30% korting op je rekening

Maar wat levert het nou op? Mocht je je echt goed aan de regels houden, dan kan dit een korting tot wel 30% opleveren op je autoverzekering. Een gemiddelde autoverzekering kost op dit moment rond de €91 euro per maand. Met dit kastje kan je dus (alleen wanneer je echt rijdt als een engeltje) maximaal €27,30 besparen per maand. Lijkt ons toch echt wel de moeite waard! 
 

Vaarwel privacy! 

Het is wel allemaal een beetje tricky, wanneer we kijken naar onze privacy. Verzekeraars weten vanaf het moment dat het kastje geïnstalleerd is waar je bent, hoe je rijdt en hoeveel je rijdt. Je moet dus wel bereid zijn om je privacy op te geven, maar dan heb je ook wat. Mocht je dit niet willen en je privacy willen behouden, dan kun je geen korting ontvangen. 
 
In de toekomst zullen ook andere verzekeraars dit gaan toepassen, bij bijvoorbeeld de zorgverzekering. Wanneer je gezond leeft, niet rookt en veel sport zal je een korting kunnen ontvangen. Wel betekent dat alles, maar dan ook alles wat je doet in de gaten wordt gehouden. De meningen bij Consumind zijn er verdeeld over. Wat als je standaard een hoge hartslag hebt of snel last hebt van stress? Of dat je een aangeboren afwijking hebt? Het is in ieder geval een ontwikkeling die de komende jaren voor veel verandering zorgt op de Nederlandse verzekeringsmarkt. 
 
 

Afbeelding: Gedraag je als een engel in het verkeer & pak die korting! van Pathdoc/shutterstock.com