Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kinderen en verzekeren


Nu we tijdens de zomervakantie toch in Nederland blijven, betekend dit dat de kinderen dus ook thuis zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een voetbal door de ruit van de buren, limonade over de iPad, een val van het skateboard. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kinderen! Het is wel fijn om te weten dat je goed verzekerd bent. Daarom speciaal voor gezinnen met kinderen hierbij de belangrijkste verzekeringen voor veelvoorkomende pechsituaties op een rij.
 
1. Je kind heeft bedacht dat een tafelblad ook best prima materiaal is om op te tekenen. Of hij of zij dacht zich even leuk te verkleden en heeft daarbij jouw dure merk zonnebril flink verbogen. Nog ergers, de iPad is zojuist als frisbee gebruikt en kapot gevallen. Spullen zijn maar spullen, maar toch zul je hier meer dan flink van balen. Met een inboedelverzekering hoef je je hier geen zorgen om te maken.
 
2. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je kind iets aan je huis kapot maakt. Denk aan een voetbal door de ruit of een prachtige tekening met watervaste stiften op de nieuwe keuken. Of wat dacht je van het omver lopen van de barbeque? Ook dan wil je goed verzekerd zijn. Een woonhuisverzekering biedt hiervoor de oplossing. Met deze verzekering is je huis verzekerd bij schade door onder meer brand, water en storm. 
 
3. Kinderen zijn soms onoplettend of wild. Hierdoor is de kans groot dat ze een keer iets van iemand anders stuk maken. Als het om een speelgoedauto gaat, zijn de kosten meestal wel te overzien. Maar het kan ook flink in de papieren lopen. Bijvoorbeeld als het om een smartphone, kras op de auto of kapotte ruit bij de buren gaat. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze verzekering dekt schade als je kind per ongeluk spullen van een ander beschadigt of iemand verwondt.
 
4. Ga je toch op reis met de kinderen? Dan is de kans groot dat je een hutkoffer vol spullen meeneemt. Speelgoed, extra kleding, medicijnen en nog veel meer. Denk je dan ook aan een (doorlopende) reisverzekering? Stel bijvoorbeeld dat je baby op vakantie een oorontsteking krijgt. Dan kun je vaak niet terugvliegen. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen, onder meer omdat je langer moet blijven en je naar de arts moet. Met een reisverzekering kun je die kosten dekken. Hiervoor zijn twee opties: de allriskdekking of de basisvariant met een met aanvullende dekking.
 
Het mag duidelijk zijn: het is zéér verstandig om kinderen mee te verzekeren. Let ook op bij gezinsuitbereiding, vaak wordt vergeten dit door te geven en dan is het lastiger om iets te verhalen op de verzekering. De zorgverzekering moet binnen 4 maanden na de geboorte geregeld zijn. Anders zijn de gemaakte zorgkosten voor eigen rekening.