Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorstelronde: Brenda Jelmorini van Consumind Finance

Deze maand staat onze financiële assistent Brenda Jelmorini in de schijnwerpers. Ze heeft vele klanten geholpen met het verlagen van de lopende kredietlasten en dat doet ze met veel plezier. We geven u graag een kijkje in de werkzaamheden van Brenda.
 


Kredietspecialist in hart en nieren

De goedlachse Brenda is 44 jaar en woont in IJsselstein. Daar woont ze samen met haar man, haar zoon van bijna 21 en haar tweeling (dochter en zoon) van 18 jaar. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening. Zo heeft ze onder andere gewerkt als teamleider debiteurenbeheer bij Santander (voorheen Comfort Card) en 7 jaar als kredietacceptant bij Krediet Groep Nederland. Hier heeft ze dan ook het vak in de vingers gekregen. Brenda heeft de afgelopen 5 jaar een uitstapje gemaakt als Teamleider Insurance, Customer Care en Receptie bij de Phonehouse.

“Ondanks dat ik de laatste jaren werkzaam was in een andere rol, heb ik mijn diploma’s voor de Wet Financiele Toezicht (WFT)[1] up-to-date gehouden. Ik heb altijd wel verwacht dat ik weer het vak in zou gaan. Het is toch een kwestie van ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Sinds januari ben ik hier werkzaam, nadat ik benaderd werd door Jeroen Vissers. De visie en dienstverlening van Consumind Finance maakte mij zo enthousiast dat ik binnen no-time de keuze gemaakt heb om hier te gaan werken.”

Grote besparingen mogelijk op lopende leningen

Brenda realiseert als financieel assistent hoge besparingen voor onze klanten en daarmee gemoedsrust op financieel gebied. De grootste besparing, wel €68.177!,  heeft ze gerealiseerd voor Ellen. Lees hier de opgeluchte reactie van Ellen.

Dat voor creditcards, verzendhuiskredieten en privélimieten op de betaalrekening vaak hoge rentes gelden, vaak tussen de 11% en 14%, weten de meeste mensen wel. “Een creditcard of verzendhuiskrediet is natuurlijk makkelijk: je kunt in 1 keer voor 1.000 euro aan kleding bestellen. Vervolgens doe je over het afbetalen zo’n 4 jaar. Dat is natuurlijk zonde. Heeft iemand bijvoorbeeld een lening met 6% rente lopen en daarnaast een verzendhuiskrediet? Dan is er een grote besparing mogelijk. Juist omdat de rentepercentage nu zo historisch laag[2] is.” En niet alleen wordt er bespaard, vaak is het ook mogelijk om de leningen eerder af te lossen.

Brenda kiest er vaak voor om de leningen om te zetten naar een persoonlijke lening. “Hierbij weet de klant namelijk waar hij/zij aan toe is. Er wordt op de lening maandelijkse afgelost waardoor de kredietsom, en daarmee ook het rentebedrag, lager wordt. Ook zijn er geen renteschommelingen en is er een einddatum waarop de lening afgelost is. Dat geeft veel rust.” Consumind Finance verstrekt geen nieuwe leningen. “We willen puur de besparing kunnen bieden op de maandelijkse vaste lasten van de klant”.

Dankbaar werk

Het leukste aan haar werk vindt ze om voor klanten de oplossing te zoeken binnen de acceptatierichtlijnen van de banken, wat soms een flinke puzzel is. Zo is het niet altijd mogelijk om de totaalsom van de lopende lening(en) bij één bank onder te brengen. Brenda zoekt dan altijd naar mogelijkheden, bijvoorbeeld door de benodigde lening te splitsen over verschillende geldverstrekkers. “Daarnaast is het stukje waardering dat ik krijg van de klanten een enorme oppepper. Er is flink in het pensioen gesneden, daarom zijn juist gepensioneerden extra dankbaar wanneer ik hen heb geholpen.” Zo heeft ze wel eens als dank een grote doos luxe bonbons van een klant ontvangen.

Laat alles uitzoeken door Consumind Finance

Thuis is Brenda het financiële wonder. Zo houdt ze een Excelsheet bij waarin ze de inkomsten en uitgaven in verwerkt. “Heb ik onverwachte uitgaven, dan wordt dit automatisch doorberekend. Hierdoor weet ik waar ik de uitgaven in de volgende maanden moet bijschaven. En dat is soms wel nodig, aangezien ik 2 kinderen op de universiteit heb zitten en de tweeling bezig is om hun rijbewijs te halen. Ik heb gelukkig het voorrecht dat ik dit mijn kinderen mogelijk kan maken, ik weet dat dit niet vanzelfsprekend is.”

Toch merkt Brenda dat ze, net als vele anderen, vrij gemakzuchtig is om op andere gebieden te besparen. “Als ik ergens mijn verzekering, energie en dergelijke heb lopen, dan kijk ik er te weinig naar om. Daarom is Consumind een uitkomst: je hoeft alleen alle papieren bij elkaar verzamelen en ons team zoekt het allemaal van a tot z verder uit.”

Zonder zorgen besparen

U kunt natuurlijk simpel op internet een lening afsluiten, daarbij wordt er echter geen advies gegeven. “Ik ben op de hoogte ben van de acceptatierichtlijnen, adviseer wat verstandig is in uw persoonlijke situatie en ben op de hoogte van de actuele rentepercentages. Voor veel klanten is het een prettige bijkomstigheid dat ik als contactpersoon vanaf het begin tot het eind van de afwikkeling voor ze bezig ben.”

Daarnaast bieden we kredietbescherming. “Stel, ik help een klant met een lening en hij raakt arbeidsongeschikt, komt onvrijwillig in WW terecht of zijn partner komt te overlijden. Dan is het mogelijk om de maandlast te beschermen of zelfs een volledige kwijtschelding van de schulden te verzorgen. Dat is er bij online afsluiten vaak niet, dan is het uw eigen verantwoording.” Ook heeft Consumind Finance een zorgplicht. Dit betekent dat we de rentewijzigingen in de gaten houden. Is de rente voor bestaande klanten gunstiger? Dan benaderen wij deze klanten actief. Prettig geregeld. 

Door het vuur voor klanten

“Voor mezelf leg ik de lat altijd hoog. Ik heb een grote drive om te helpen besparen. Als ik vanwege de acceptatierichtlijnen geen kredieten kan oversluiten, dan spoor ik de klant aan om te kijken naar de overige vaste lasten. Op deze manier is er wellicht wel een besparing mogelijk, of kan het bespaarde deel gebruikt worden als extra aflossing op de kredieten. Hierdoor wordt de kredietsom verlaagd en kan ik weer bekijken of er dan wel een aanpassing van de kredieten mogelijk is.”

Heeft u lopende leningen? Brenda zoekt graag kosteloos voor u uit of u hierop kunt besparen.

Ga terug naar de Consumind Finance homepage[1] Verplichte diploma’s voor financiële dienstverleners

[2] Datum van interview 10-5-2016