Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een aansprakelijkheidsverzekering voor schadevergoeding

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de door u veroorzaakte schade aan personen of goederen. Ook schade die is veroorzaakt door uw partner, kinderen of huisdieren, wordt door de aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende situaties:
 

  • U stoot een glas rode wijn om, op het nieuwe, witte karpet van uw tante. Zij kan u aansprakelijk stellen voor de reinigingskosten.
  • U heeft niet gezien dat de zonnebril van een vriend(in) op de bank lag en u gaat er per ongeluk op zitten. Deze vriend(in) kan u aansprakelijk stellen voor de reparatiekosten.
  • Uw kind ontdekt dat je met steentjes prachtig kan tekenen op de auto van de buren. Als gevolg hiervan moet de hele zijkant van de auto opnieuw worden gespoten. De buren kunnen u hiervoor aansprakelijk stellen.

Let op: Verwar de aansprakelijkheidsverzekering niet met de WA-verzekering. Dit is ook een aansprakelijkheidsverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid), maar heel specifiek voor bezitters van motorrijtuigen. Een WA-verzekering vergoedt dus de schade die je met je auto (of motor) aan personen of bezittingen toebrengt. Deze verzekering is overigens wél verplicht.

Aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, wel een aanrader!

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het is echter wel aan te raden, zeker wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft. In Nederland is het ingeburgerd dat een ieder een  aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, dat is sociaal en wel zo netjes. Een ongeluk zit in een klein hoekje, tenslotte. U zal maar als fietser of voetganger iemand omver lopen en letsel veroorzaken of u zal maar een antieke vaas omstoten die duizenden euro’s waard is…

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: een aansprakelijkheidsverzekering voor schadevergoeding van Andrey_Popov/ Shutterstock.com