Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zomer bespaartips

Zomer bespaartipsHet is weer langer licht, een stuk zonniger dan de afgelopen maanden en de zomervakantie komt er weer aan.  Een heerlijke tijd om erop uit te gaan. We geven u graag tips om te besparen tijdens de zomer zodat u geld overhoudt om te kunnen besteden op vakantie of tijdens dagjes uit.
 

1. Goedkoop naar mooie vakantiebestemmingen

Heeft u nog geen vakantie geboekt, wilt u wel op reis maar zijn de kosten te hoog? In samenwerking met TravelBird kunnen we u vakanties voordelig aanbieden. Maak een rondreis door India, of blijf dichter bij huis met een all inclusive in Gran Canaria met hoge kortingen. Kijk hier voor de scherpe aanbiedingen.

2. Dagjes uit in Nederland met kortingen

Bent u van plan om deze zomer in Nederland te blijven? U kunt leuke dagjes uit boeken met flinke kortingen. Geniet van een 8-gangendiner in een Italiaans restaurant, scheur weg in die Ferrari of ga naar de sauna! Nu dagjes uit tot 62% korting! Klik hier om het aanbod te bekijken.

3. Gratis de was laten drogen 

Nu het zonnetje weer vaker schijnt kunt u de was ook weer buiten hangen om te laten drogen. Dit scheelt u het verbruik van de droger, de zon en wind zijn immers gratis drogers. En draai pas een was als u genoeg heeft om de trommel te vullen, niet om een enkel shirt.

4. Koelkast en vriezer ontdooien en uitzetten om energie te besparen

Gaat u op vakantie? Dan is het een perfect moment om de koelkast en vriezer te ontdooien en schoon te maken. Er vindt namelijk ijsvorming plaats in de vriezer. Hoe meer ijsvorming er is, hoe harder de vriezer moet werken om te koelen. Dat betekent dat er dus meer energie wordt gebruikt. En tijdens uw vakantie bespaart u de energie die de koelkast en vriezer normaal gesproken gebruiken, omdat u ze uit heeft staan. Zet wel de deur van de vriezer en koelkast open, om schimmels te voorkomen.

5. Stekkers uit het stopcontact om energieverbruik te beperken

Stekkers in het stopcontact gebruiken altijd een beetje stroom. Haal dus stekkers uit de stopcontacten. Gaat u op vakantie maar wilt u wel ’s avonds wat lampen aan om inbrekers de indruk te geven dat u thuis bent? Werk dan met een tijdschakelaar, zodat op een vaste tijd de lampen aan- en weer uitgaan.

6. Zwembadwater hergebruiken

Heeft u een zwembadje in de tuin zodat uw kinderen (en uzelf) kunnen afkoelen? Dek dan, als u er geen gebruik van maakt, het badje af. Zo voorkomt u dat er vuil in komt en hoeft u niet iedere keer het water te verversen.

7. Boiler of waakvlam uitzetten

Als u op vakantie gaat is het niet nodig om de boiler of gaskachel aan te laten staan. U heeft immers geen warm water nodig tijdens uw afwezigheid. Schakel daarom de boiler uit voordat u vertrekt of doof de waakvlam.

8. Ventilator in plaats van airco

Ook in Nederland kunnen de temperaturen op sommige dagen hoog oplopen. Een airco kan dan snel het huis koel maken, echter verbruikt het veel energie. Een ventilator verbruikt minder en zorgt ook voor verkoeling. Wilt u de airco toch gebruiken, schakel dan de airco aan om de hitte te laten verdwijnen en schakel deze ook tijdig uit voordat u het huis verlaat. ’s Avonds kunt u gratis van koele lucht genieten door de ramen en deuren open te zetten.

9. (Regen)water opvangen voor de planten

Tijdens de warme droge dagen geven we onze planten meer water. U kunt ervoor kiezen om een regenton in de tuin te plaatsten om het regenwater op te vangen en te gebruiken voor de planten. Heeft u geen ruimte of geld voor een regenton? Als u de kraan opendraait voor warm water komt er eerst altijd koud water uit de kraan dat niet gebruikt wordt. Vang dit water op, zo kunt u dit gebruiken voor de planten. Hierdoor bespaart u water, helemaal als u voorheen altijd de tuinslang gebruikte om de planten water te geven. U gebruikt namelijk meer water als u met de tuinslang de planten water geeft, in plaats van met een gieter.

10. Gordijnen of zonnescherm dicht

Door uw gordijnen of zonnescherm dicht te doen op zonnige dagen zorgt ervoor dat uw huis minder warm wordt. Als het buiten niet uit te houden is door de warmte dan heeft u tenminste een koel huis.

11. Gras minder vaak maaien

Een mooi groen gazon kan mooi zijn, maar u heeft geen zin om elke keer gras te maaien. Dat hoeft gelukkig ook niet. Bij gras dat namelijk minstens vier centimeter is droogt de grond minder snel uit, dat scheelt u ook weer water geven.

12. Tuinverlichting

Met de komst van de zomer zitten we vaker in de tuin en soms tot laat. Het kan dan gezellig zijn om tuinverlichting aan te hebben. Zorg ervoor dat u de tuinverlichting pas aan laat gaan op het moment dat het nodig is en schakel deze uit als u naar binnen gaat. Ook is er buitenverlichting verkrijgbaar dat werkt op zonne-energie, welke overdag opladen en ’s avonds als het donker wordt uit zichzelf aanschieten. Kaarsjes en fakkels kunnen ook zorgen voor een gezellige sfeer buiten. Zet deze wel zo neer dat er geen brandgevaar is.

Consumind wenst u een mooie zomer toe.

Meer interessante pagina's: Bespaartips hypotheken - Bespaartips kredieten - Bespaartips triple play - Bespaartips mobiele telefonie

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: zomer bespaartips van Gts /Shutterstock.com