Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Tot 2.400 euro besparen op financiële producten

De Autoriteit Consument en Markt heeft onderzoek gedaan naar financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken en leningen. Hieruit blijkt dat er grote te realiseren zijn als u vergelijkt en overstapt.

Voordeel tot €2.400 per jaar

Het ACM heeft van 15 financiële producten berekend per type huishouden hoeveel er te besparen is. Daaruit kwam dat een jong gezin tussen de €900 en €2.100 kan besparen op financiële producten. Bij een ouder echtpaar kan dit verschil zelfs tot €2.400 oplopen. Uiteraard verschilt de daadwerkelijke besparing per persoon, omdat dit afhankelijk is van de persoonlijke situatie. Het geeft wel een goed beeld dat vergelijken en overstappen loont.

Op hypotheek en autoverzekering veel besparen

Het grootste verschil is te behalen op hypotheken. Uit het onderzoek blijkt dat het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste hypotheek kan oplopen tot 550 euro. En met een verschil van bijna 500 euro per jaar tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering is vergelijken en overstappen hiervoor ook zeker geen overbodige actie.

Vergelijken en overstappen via Consumind Finance

Bij financiële producten is het van belang om u goed te laten informeren, want naast prijs zijn voorwaarden ook belangrijk. Het vergelijken kan hierdoor best ingewikkeld zijn. Een klus die niet veel mensen zelf willen doen. Voor verzekeringen en lopende leningen heeft Consumind financiële assistenten in huis die voor u kijken hoe u kunt besparen. Daarbij houden ze uw wensen en de voorwaarden van de producten in de gaten. Daarnaast kunnen wij u in contact brengen met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Besparen op uw vaste lasten doet u eenvoudig via Consumind Finance, Prettig geregeld. 

Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: tot 2.400 euro besparen op financiële producten van www.BillionPhotos.com/www.shutterstock.com